05 / 05 / 2024

iskansız evde oturmak suç mu

iskansız evde oturmak suç mu

Yapının ruhsatlı projesine veya bölgenin imar planına uygun olarak inşa edilmemesi ya da belirtilen süre içerisinde inşaatının tamamlanmaması halinde, yapıya iskan verilmiyor. Peki, iskansız evde oturmanın cezası var mı?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Oturmak için almıyorsanız uzak durun!

TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışları dokuz yılın ardından en düşük rakamları gördü. Açıklanan rakamları değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri '' Oturmak için almıyorsanız uzak durun'' diyerek uyardı.

Evde bakım maaşı zamları peş peşe hesaplandı! Bakın hesaplara ne kadar yatırılacak!

Evde bakım maaşı zamları pek çok kişi tarafından merak edilirken, söz konusu maaşlar ile ilgili hesaplamalar da peş peşe yapıldı. Bakın hesaplara ne kadar yatırılacak...

Evde bakım maaşı resmen değişiyor! Hemen hesaplara yatırılacak olan bu yeni maaşlara bakın!

Pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşları resmen değişiyor. Peki evde bakım maaşları 2024 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan o son dakika rakamları...

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşında şok üstüne şok! Zamlı maaşlar buz kestirdi! Şimdi göz atın! 

Temmuz ayında 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşına da peş peşe zam geldi. Peki yeni zamlı maaşlar kaç liraya yükseldi? İşte merak edilen o rakamlar...

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı alanlar şimdi göz atın! Yeni maaşınız belli oldu! 

Temmuz ayında emekli ve memur maaşı başta olmak üzere, 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı gibi sosyal desteklere de zam geldi. Peki 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı ne kadar oldu? 

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Temmuz zammında son durum! Hemen göz atın!

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Temmuz zammında son durum... Hemen göz atın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak! Şimdi yeni maaşınıza göz atın!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücrete yapılacak zam sonrasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı da artacak. Peki hangi maaş kaç TL'ye yükselecek? 

 Altus buzdolabı kaç TL? En uygun nerede? 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Yaz geldi tatile gideceksiniz ama kafanız evde buzdolabındaki besinlerde mi kalıyor? Artık kafanızdan silip atın o düşünceyi çünkü Altus artık Altus var. Peki Altus buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşında ara zam şoku! Maaşlar yükselecek mi? Bu rakamlara göz atın! 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi sosyal destek ödemelerine de Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki sosyal destekler zamlanacak mı? 

İstanbul'da tek gelirle kirada yaşamak hayal değil, imkansız oldu!

İstanbul'da kiralık ev fiyatlarındaki yüzde 140'luk artış vatandaşların belini büktü. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe'nin verilerine göre, İstanbul'da tek gelirle kirada oturmak imkansız hale geldi. Konut krizine çözüm için acil adımlar atılması gerekiyor.

Evde bakım maaşı alanlar bu habere hemen bakın! İşte bu kadar daha alacaksınız

Evde bakım aylığı alan kişilere yönelik mutlu edici bir haber geldi.  Buna göre, evde bakım aylığı alan vatandaşlarımızın aylık maaşlarına  ilaveten 1500 TL'ye kadar bakım katkısı verilecek. İşte haberin ayrıntıları.

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına verilen zam müjdelerinin ardından, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığına zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki kime kaç lira maaş verilecek?

Evde bakım maaşına Mayıs ayında yine zam geliyor! 2023 Evde bakım parası ne kadar oldu

Yeni ayarlamalarla beraber, evde bakım aylığı alan vatandaşlar sosyal güvenlik kapsamında ele alınacak ve ödemelerine zam yapılacak. Bu zam seviyesi, memur aylık katsayısındaki değişimler göz önünde bulundurularak tespit edilecek. İşte ayrıntılar.

iskansız evde oturmak suç mu Haberi

iskansız evde oturmak suç mu

İskansız evde oturmanın cezası var mı?

İmar Kanununun 30. Maddesine göre, yapı tamamlandıktan sonra belediye veya valiliklerce anayapının bütün bağımsız bölümleri için verilen ve bağımsız bölümlerin amacına uygun kullanılabilir durumda ve projesine uygun inşa edildiğini gösteren belgeye iskan deniyor.


İskan belgesi Belediyelerin imar birimleri tarafından düzenleniyor. Eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa verilmiyor. Aynı zamanda yapının ssk gibi borçlarının bulunması halinde de yine iskan belgesi düzenlenmiyor. 


Yapının iskan belgesi alabilmesi için; ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. İskan belgesi alabilmek için bazı belgeler gerekli oluyor.


İskan belgesi için gerekli belgeler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

-...