10 / 05 / 2024

iskelelerde imar tepkisi

iskelelerde imar tepkisi

İBB Meclisi'nin aralık ayı toplantılarında Sirkeci, Harem, Beşiktaş ve Adalar'daki iskeleler ile ilgili yapılan plan değişikliğinin kabul edilmesi tartışma yarattı. Plana göre iskele binalarına ekleme yapılabilirken İDO iskelesi de imar planlarına işlendi

Şehir Plancısı Buğra Gökce'den yeni imar affı tepkisi: Kabul edilemez! 

Bugün aktarılan bilgilere göre, yeni bir imar affı Meclis gündemine geldi. Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

İzmirlilerden imar planı tepkisi! Belediye önünde eylem yaptılar!

Egenin incisi İzmir'in Bornova ilçesi için hazırlanan imar planları İzmirlilerden büyük tepki çekti. İşte konuyla ilgili detaylar...

Seyit Torun'dan Safranbolu imar planı tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Safranbolu için yeni bir imar planı hazırlandığında dikkat çekti. Torun, planın uygulamaya alınması halinde, doğal alanların "ranta" açılmış olacağına dikkat çekti.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Çekmeköy sakinlerinden imar tepkisi!

İstanbul'un Çekmeköy Merkez Mahallesi sınırlarında yer alan Serindere'de İSKİ tarafından gerçekleştirilen ıslah çalışmasının ardından vatandaşlar bazı mağduriyetler yaşadı. Çekmeköylülerden konuya ilişkin altı talep geldi. 

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mehmet Sait Başdaş'tan imar planı tepkisi!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, yaklaşık olarak 11 senede 61 bin kişinin İzmir'in merkezindeki Konak ilçesini terk ettiğini söyledi. Başdaş, "111 mahallesi bulunan Konak'ın 75 Mahallesinde doğal gaz yok. Çünkü imar planları yok" dedi.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan imar planı tepkisi!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan askıya çıkarılan 'Yenişehir' denilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına itiraz etti. 

Burdur Belediyesi'ne imar tepkisi!

Burdur İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi'nin yapılacağı salonunun önünde toplanan bir grup mahalleli, Burdur Belediyesinin Bağlar Mahallesi'nde uyguladığı İmar Kanunu'nun 18. maddesini pankartlar açarak protesto etti.

Çorum Ulukavak Mahallesi'nde imar tepkisi!

Çorum'un Ulukavak Mahallesi 2. Damat Şükrü Sokak'ta bulunan vatandaşlar, uygulanan yanlış imar politikalarından dolayı mağduriyetlerini dile getirdiler.

iskelelerde imar tepkisi Haberi

iskelelerde imar tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), 2011 yılında özelleştirdiği İstanbul Deniz Otobüsleri'ne (ÎDO) ait Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ÎDO İskelesi ile Sirkeci, Harem ve Beşiktaş iskeleleri imar planlarına işlendi. İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Yunus Can, Beşiktaş'ta deniz otobüsü yanaşmayan ÎDO iskelesinin de planlara işlenmesine tepki gösterdi. Bu durumun, sözkonusu iskelede ticari faaliyet yapılmasının önünü açacağını savunan Can, "Beşiktaş iskelesi çalışmıyor. Burası iskele olarak kullanılıyorsa yolcu taşımaya yönelik tarifesinin yapılması gerek fakat tarifesi de yok" dedi. Eleştirilere yanıt veren AK Parti Grubu, başvurunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Müdürlüğü'nden geldiği belirterek, plan notunda "Ticari faaliyet yapılamaz" şeklinde plan notu yer aldığını hatırlattı. 


SİRKECİ VE HAREM'DE TİCARİ FAALİYET ALANI 

Faaliyette olan Sirkeci ÎDO İskelesi için 300 metrekarelik alan ile Harem'de 200 metrekarelik alanın ticari...