04 / 05 / 2024

iskenderun limanı yol projesi

iskenderun limanı yol projesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gaziantep ile İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'ni yatırım programına aldı.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan yol olarak planlandı!

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan olarak planlanan alanın, Kemiklidere üzerinden köprü ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na ulaşım sağlamak üzere yol olarak planlandı...

İskenderun'da yol yatırımları hız kesmiyor!

İskenderun Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ilçedeki yol yapım ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kocaeli Kefken Limanı’nda çevresi düzenlemesi yapıldı!

Kocaeli'deki Kefken Limanı’ndaki çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Yol güzergahlarına toplam 372 metreküp taş duvar örüldü.

İskenderun'da yol yatırımları hız kesmeyecek!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ulucamii caddesinde asfalt yenileme çalışmalarının başladığını belirtti. Başkan Seyfi Dingil, kent genelinde birçok farklı noktada asfalt yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İskenderun'da asfaltsız yol kalmayacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediyenin sınırları içerisinde asfaltsız yol kalmayacağını belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesinde başlatılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arası Ro-Ro hattı kurulacak!

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu.

İskenderun sanayi sitesinde yol sorunu çözülüyor!

Seyfi Dingil'in yapılan çalışmaları yerinde inceleme ve vatandaş sohbetleri sürüyor. Sanayi sitesi esnafının yıllardır sıkıntı yaşadığı yol güzergahı üzerinde incelemelerde bulunan Başkan Seyfi Dingil, çalışmalara hemen başlanması için talimat verdi.

İskenderun Sanayi Sitesi'nde yol çalışmaları başlıyor!

Sanayi sitesi esnaflarının yıllardır sıkıntı yaşadığı yol güzergahı üzerinde incelemelerde bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yol çalışmalarına hemen başlanması talimatı verdi.

Şakran yat liman imar planı askıda!

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve ilçede büyük tartışmalara yol açan yat limanı projesiyle ilgili bakanlıktan flaş bir hamle geldi. Marinaya özel düzenleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırlanan imar planlarını bir ay süresince askıya çıkardı.

İskenderun Belediyesi'nden alternatif yol!

Şehrin yeniden inşası için çalışmalarını aralıksız sürdüren İskenderun Belediyesi ekipleri Ziya Gökalp ve Mithat paşa Caddelerinden birbirine bağlantılı olarak Şehit Pamir caddesine çıkışı sağlayan yeni bir yol daha açtı.

İskenderun Belediye Meclisi 2'nci OSB liman planını onayladı!

II. Organize Sanayi Bölgesinde 641 sayılı parselin önünde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yapılması planlanan ve II. OSB’ne hizmet edecek olan liman amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul edil

İskenderun'da eski Liman Başkanlığı binası 3 ay sonra tamamlanıyor!

İskenderun ilçesinde l bulunan, mülkiyeti Hazineye ait Liman Başkanlığı Hizmet Binası, yapılan deprem dayanıklılık testi sonucu aşırı riskli bina olması nedeniyle 2005 yılında boşaltılmış ve kentsel dönüşüm ile yeni inşaat planlanmıştı.

iskenderun limanı yol projesi Haberi

iskenderun limanı yol projesi

Gaziantep ile İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı.


Birbiriyle bağlantılı 4 ayrı tünelin bulunduğu projenin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte İskenderun Limanına ulaşım mesafesi Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinden 80 kilometreye ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinden yaklaşık 110 kilometreye düşmüş olacak. Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bütün bölge şehirlerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanından dünyaya göndermesini, böylece işadamlarının elde edeceği zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet gücünün olumlu etkilenmesi açısından büyük önem taşıyor. Projenin yatırım programına alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yaşanan bu gelişme proje açısından oldukça önemlidir. Bundan sonraki sürecin de hızlı...