02 / 05 / 2024

iski havza koruma

iski havza koruma

Su koruma havzaları mesafelerine göre değişkenlik gösteriyor. Koruma havzaları sırasıyla mutlak koruma alanı, kısa koruma alanı, orta koruma alanı ve uzun koruma alanı olarak belirleniyor...

Atatürk'ün Havza'daki evi koruma altına alındı!

Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, koruma altına alındı.

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan plana havza koruma planı deniyor. Peki, havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri!

Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmalarını yürüten Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri nelerdir?

İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ile ilgili esaslar yönetmelik ile belirleniyor. Peki, İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

Havza koruma yönetmeliği tam metni!

Havza koruma yönetmeliği olan Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik, 17 Ekim 2012 tarihinde 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza koruma yönetmeliği tam metni..

Emin Bulut: Batman Kırk Ayaklı Köprü koruma altına alınsın!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen Kırk Ayaklı Köprü, Batman Çayı Islah Projesi ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, köprünün koruma altına alınması gerektiğini söylüyor...

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulunun görevleri!

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili hizmetlerin bilimsel esaslara göre yürütülmesini sağlamak üzere kurulan Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulunun görevleri nelerdir? İşte yanıtı...

İSKİ havza alanlarının özel güvelik ihalesini Akdeniz Güvenlik kazandı!

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş, yaptığı açıklama ile İSKİ Genel Müdürlüğü, bağlı birimler ve havza alanları için özel güvenlik görevlisi hizmet alımı için açılan ihaleyi 3,9 milyon TL+KDV bedelle kazandığını duyurdu...

Erzurum Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu yeni binasına taşındı!

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu Başkanlığı' nın 2014 yılı ilk toplantısı Paşalar Caddesi'ndeki yeni müstakil binasında gerçekleştirdi. Toplantının ardından yeni bina konuklara tanıtıldı...

iski havza koruma Haberi

iski havza koruma

Koruma havzaları!

Su havza alanları, bir nehir ya da göl havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alana deniyor. Koruma altına alınan bu havzalar için alan mesafeleri şu şekilde belirleniyor.


Mutlak koruma alanı

İçme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki alana deniyor.


Kısa koruma alanı

Kısa mesafeli koruma alanı, mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alan olarak ifade ediliyor.


Orta koruma alanı

Orta mesafeli koruma alanı, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alanına deniyor.


Uzun koruma alanı

Uzun koruma alanı orta mesafeli koruma alanının üst sınırından başlamak üzere su...