19 / 05 / 2024

İski İçmesuyu Havzaları Koruma Yönetmeliği

İski İçmesuyu Havzaları Koruma Yönetmeliği

İski İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği'nde yer alan hükümlere göre içmesuyu havzaları nedir? İçmesuyu havzaları ile ilgili yönetmelik kapsamında yer alan esasları incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

İski İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği!

İski İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği, 14 Ocak 2011 Tarih, 2 Sayılı Genel Kurul Kararı İle kabul edildi. Yönetmelik 23 Ocak 2011 Tarihli Günboyu Gazetesinde yayınlandı...

Yemeksepeti bir ilki daha başardı! Siparişleri artık Jet – Ski dağıtacak

Hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, Türkiye’de ilklerin kuruluşu olmaya devam ediyor. Yemeksepeti, bu kez de Marmaris’te bir ilki başardı. Ünlü h – ticaret platformu Marmaris koylarına Jet Ski ile teslimata başladı. İşte detaylar…

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması Yönetmeliği!

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Sakarya'nın 3 ilçesine içmesuyu deposu inşa ediliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin muhtelif yerlerinde modern içmesuyu depo inşa çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını açıkladı.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi gün sayıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini faaliyete almak için gün saydıklarını açıkladı.

Serdivan’ın içmesuyu altyapısı yenilenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serdivan’ın tüm içmesuyu altyapısını yenileyecek projede inşa edilecek 300 kilometrelik içmesuyu hattının ilk kaynak töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Hacıkışla’ya yeni içmesuyu hattı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, şehrin tüm mahallelerine temiz ve bol içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sakarya'ya 6 yeni içmesuyu deposu inşa ediliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracak içmesuyu projesinde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İski İçmesuyu Havzaları Koruma Yönetmeliği Haberi

İski İçmesuyu Havzaları Koruma Yönetmeliği

İçmesuyu havzaları!

İçmesuyu havzaları, içme ve kullanma sularının temin edildiği ve edileceği yüzey ve yer altı suyu kaynaklarının tabii su toplama alanına deniyor. İski İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre, içmesuyu havzalarının  korunmasına ilişkin her havza için o havzanın özelliklerine göre hazırlanan Yönergelerde belirlenen ek tedbirler aldırılıyor.


İçmesuyu havzalarında organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri açılmasına izin verilemiyor. Yönergelerde ismen belirtilen mevcut organize sanayi bölgesi atıksularını İSKİ tarafından belirlenen limitlere kadar arıttıktan sonra havza dışına taşımak veya iletmek zorunda kalınıyor.


İçmesuyu havzalarında çalışan vidanjörler İSKİ’den çalışma izin belgesi almak ve atıksuları İSKİ’nin gösterdiği deşarj noktalarına boşaltmak mecburiyetinde oluyor. Söz konusu ruhsat çalışma esasları Vidanjörlerin Çalışma Esasları Yönergesi’nde tesbit ediliyor.


İSKİ Kuruluş ve Görevleri hakkındaki 2560 sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince içmesuyu...