11 / 05 / 2024

iski içmesuyu havzaları

iski içmesuyu havzaları

İçmesuyu Havzaları 'nda hazırlanan Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor. Peki, içmesuyu havzalarında yapılaşma mümkün mü? İşte içmesuyu havzalarında yapılaşma koşulları...

Polatlı Ticaret OSB'de 26.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, yol, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve kamera sistemi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini 26 milyon 969 bin 500 TL'ye ihale edecek.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Sakarya'da içmesuyu hattı çalışmaları sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 11 mahallede çalışmaları sürüyor. SASKİ 11 mahalle için 3 proje ile 11 milyon lira yatırım yapıyor.

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Sakarya Geyve ve Taraklı için ihale zamanı!

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Geyve ve Taraklı’nın 47 mahallesi için hayata geçirilecek içmesuyu projesinde çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Akçay Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Akçay Barajı’nda gelinen son nokta ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Sakarya'nın 3 ilçesine içmesuyu deposu inşa ediliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin muhtelif yerlerinde modern içmesuyu depo inşa çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını açıkladı.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

Çorum Alaca'da içmesuyu hattı çalışması başladı!

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, seçim döneminde vaat ettiği bir projesini daha hayata geçirmek için harekete geçti.

iski içmesuyu havzaları Haberi

iski içmesuyu havzaları

İçmesuyu havzalarında yapılaşma koşulları!

İSKİ İçmesuyu havzaları yönetmeliği; İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ihtiyaç duyulan içme ve kullanma sularının temin edildiği ve edileceği Istanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan yüzey ve yeraltı su kaynaklarının çeşitli yollarla kirlenmesini önlüyor.


İçmesuyu havzalarında yapılaşma koşulları da, İSKİ İçmesuyu havzaları yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre bu alanlarda Çevre Düzeni Planı ve İmar Planlarının hazırlanması ve hazırlanan planlar doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor.


İçmesuyu havzalarında yapılaşma..

a) İçmesuyu havzalarında bu yönetmelik çerçevesinde İSKİ görüşü alınmak suretiyle mevcut mevzuatta öngörülen yasal süreler içinde Çevre Düzeni Planı ve İmar Planlarının hazırlanması esastır.


b) İSKİ görüşü bulunmayan mevcut planlar için 6 ay içinde İSKİ görüşü alınması zorunludur. 


İmar Planlarında Konut bölgelerinde; Liste-2’de verilen yoğunluk değerleri ve bu değerlere karşılık...