04 / 05 / 2024

İSKİ Kurbağalıdere

İSKİ Kurbağalıdere

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, açıkhava kanalizasyonuna dönüşen Kurbağalıdere için yeni bir proje başlatmış. Islah edilecek derenin sağı ve solu kolektörlerle kuşatılacakmış ve etrafındaki kaçak yapılarda yıkılacakmış.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Limak Holding'in Üsküpte'ki alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda açılıyor!

Limak Holding tarafından Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde yapımına devam edilen alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Konut GYO Başakşehir Hoşdere 2. Etap yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Başakşehir 2. Kısım, "İstanbul Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap" kapsamında, 1963 Ada 1 Parseldeki toplam 148 adet konut kullanımlı bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 20 Temmuz 2020 tarihinde alındı.

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kurbağalıdere yatağındaki barakalar yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Üsküdar'da cephe iyileştirme çalışmaları tam gaz!

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki 85 binanın mantolama, dekoratif sıva ve boya çalışmalarını tamamlandı.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

İSKİ Kurbağalıdere Haberi

İSKİ Kurbağalıdere



Kurbağalıdere 2002'de tamam!


Son yıllarda açıkhava kanalizasyonuna dönüşerek çevreye yaydığı kokuyla ünlenen Kurbağalıdere için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje başlattı.


     Büyükşehir Belediyesi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Kurbağalıdere'nin kaynağından başlanarak ıslah edilmesi ve kolektörlerle kuşatılması için harekete geçti.

     Büyükşehir Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ile yürütülecek projenin ıslah aşamasında derenin sağ ve sol sahil şeridindeki tüm kaçak yapılar yıkılacak, temizlenen alanlar ağaçlandırılacak. Oksijensiz kaldığı için tüm organik yaşamın yok olduğu dereye aerotör adı verilen havalandırma cihazları yerleştirilerek canlı ortamın yeniden oluşması için çalışılacak. Bu çalışmaların 5 Mayıs 2002'de bitirilmesi amaçlanıyor.

     Kurbağalıdere, Kadıköy, Maltepe...