28 / 04 / 2024

İşletme projesinin yapılması

İşletme projesinin yapılması

Konut siteleri ve apartman gibi sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip binalarda yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu sorumlulukları nelerdir? Bina yönetiminin görevleri nelerdir?

Site yönetim planı nasıl yapılır?

Konut sitelerinde "Site yönetim planı nasıl yapılır?" Yönetim planınında alınacak ve uygulanacak kararları kim alıyor? İşte site yönetimi ile ilgili kanun hükümleri bu haberde...

Apartman yöneticisinin yapması gerekenler!

Bir apartmanda kat malikleri kurulu tarafından seçilen apartman yöneticisinin yapması gerekenler nelerdir? Yöneticinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevleri nelerdir? İşte apartman yöneticisinin yapması gerekenler!

Elazığ Maden'de yapılması planlanan konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılması planlanan konut projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmit'te yapılması planlanan liman projesinin ÇED süreci sona erdi!

İzmit Şirintepe ve Cumhuriyet Mahallesi sınırlarında yapılması planlanan liman projesinde ÇED süreci sona erdi. İzmit Belediyesi ve mahallinin itirazları onaylandı...

Babaeski'de yapılması planlanan Kumrular Barajı projesi mecliste!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yapılması planlanan Kumrular Barajı projesinin yapımına başlanacağı ve tamamlanacağı tarihler meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Keşan kömür ocağı ve tesis projesinin ÇED toplantısı 16 Şubat'ta!

Edirne Keşan'da Kırma-Eleme-Paketleme Tesisi Kapasite Artışı ve İlave Açık İşletme Kömür Ocağı projesinin yapılması için ÇED toplantısı 16 Şubat'ta gerçekleşecek.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bolu'da ormana otopark yapılmasına izin veren personellere soruşturma izni!

BOLU Valiliği, TEM yolu üzerinde faaliyet gösteren alışveriş merkezine ait açık otoparkın, orman içi dinlenme yerine yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle, Orman İşletme Müdürlüğü`nün 7 görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.

Kütahya Bor Tuzu Ocağı projesinin toplantısı 29 Aralık'ta!

Kütahya İli Hisarcık İlçesi'nde bulunan Bor Tuzu Ocağı İşletme İzin Alanının Genişletilmesi projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 29 Aralık 2015 günü saat 14:30'da gerçekleşecek.

Bakır A.Ş. Küre İşletme Kapasite Artışı toplantısı 26 Ağustos'ta!

Kastamonu İli Küre İlçesi'de yer alan Eti Bakır A.Ş. Küre İşletme Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 16 Ağustos 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?

Ağır hasar gören,yıkılma tehlikesi olan riskli yapılar kentsel dönüşüm adı altında yeniden yapılandırılıyor.Peki apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?İşte apartmanın yeniden yapılması kararı..

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Validebağ'a yapılması planlanan izci evi protesto edildi!

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları attı.

Ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler!

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu, ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı ve eve taşındığınızı farz edelim. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

İşletme projesinin yapılması Haberi

İşletme projesinin yapılması

Bina yönetiminin görevleri nelerdir?

Apartman ve konut siteleri gibi binalarda kurulan yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. Genel olarak bina yönetimi söz konusu binanın bakımı, onarımı, temizliği, günlük işlerin yapılması gibi işlerin yerine getirilmesini sağlıyor.


Bina yöneticisinin görevleri şu şekilde sıralanıyor:

1. Genel yönetim işlerinin görülmesi

2. Defter tutulması ve belgelerin saklanması

3. İşletme projesinin yapılması


Yöneticinin görmesi gereken genel yönetim işleri kapsamında; a) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi; 


 b) Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması; 


 c) Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi; 


 d) Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim...