04 / 05 / 2024

İsmail Çalış konut satışları değerlendirmesi

İsmail Çalış konut satışları değerlendirmesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da 2020'de konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 11,5 arttı ve 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları da 1 milyon 234 bine ulaştı.

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

İnşaat sektörü düşük faizli konut kredisi bekliyor!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, konut fiyatlarıyla ve inşaat maliyetleriyle ilgili konuştu. İşte o açıklamalar... 

Yenievim Tasarrufu Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz.San.Tic.A.Ş.İst.Ümraniye Şubesi açıldı!

Yenievim Tasarrufu Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz.San.Tic.A.Ş.İst.Ümraniye Şubesi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Çalış tarafından açıldı.

Yenievim Tasarrufu Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz.San.Tic.A.Ş.İst.Ümraniye Şubesi açıldı!

Yenievim Tasarrufu Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz.San.Tic.A.Ş.İst.Ümraniye Şubesi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Çalış tarafından açıldı.

Dedem Yapı İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dedem Yapı İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Alıcı ve İsmail Güldalı ortaklığında kuruldu.

Türkler Karadağ'da yıllık bin adet konut alıyor!

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, 2015 yılı sonunda 8 olan Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısının 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştığını dile getirerek, "Türkler yıllık bin adet konut alıyor" dedi...

Acs A Plus Constructıon Solutıon Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Acs A Plus Constructıon Solutıon Yapı Anonim Şirketi İsmail Çalışkan tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Devlet destekli konut hesabında iki farklı ödeme seçeneği!

Türkiye Finans Katılım Bankası Bireysel Bankacılık ve Dağıtım Ağı İş Ailesi Genel Müdür Yardımcısı İsmail Vural, ’konut Hesap’ uygulamasını hayata geçirdiklerini açıkladı.

İsmail Özcan, konut satış verilerini değerlendirdi!

Türkiye’de konut satışları bir önceki yıla göre %10.6 arttı. Bu artışın her ne kadar rekor gibi görünse de aslında geçen yılın kopyası olduğunu belirten TURYAP Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özcan,konut verilerini değerlendirdi.

Çalim İnşaat Yapı Malzemeleri ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çalim İnşaat Yapı Malzemeleri ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi, İsmail Çalı tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi'nde kuruldu.

Konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede ve düşük faizli olarak uygulanıyor. Kredi kullanan kimselere, birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi alırken hangi sigortalar zorunlu?

Mesken sahibi olmak için konut kredisi kullanan kimselere, bankalar tarafından birtakım sigortalar yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hangi sigortalar zorunlu oluyor? Hangi sigortalar zorunlu olmuyor?

Konut kredisinde hangi masraflar geri alınabilir?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredisinde bazı masraflar geri ödeniyor. Peki, konut kredisinde hangi masraflar geri alınabilir?

İsmail Çalış konut satışları değerlendirmesi Haberi

İsmail Çalış konut satışları değerlendirmesi

 İstanbul'da konut satışları geçtiğimiz seneye göre yüzde 11,5’lik artışla 265 bine çıktı. Konut piyasalarının değerlendirildiği verilere göre, 2020'de en yüksek konut satışı 39 bin ile Temmuz'da gerçekleşti. En düşük konut satışının gerçekleştiği ay da 6 bin satışla nisan oldu. 

İkinci el konut satışları yüzde 28,9 arttı

Geride bıraktığımız sene İstanbul'da gerçekleşen toplam konut satışlarının yüzde 70,7'si, ikinci el konut satışında görüldü. İkinci el konut satışları bir önceki seneye oranla yüzde 28,9 artarken, sıfır konut satışları yüzde 15,8 oranında azaldı. Mega kent İstanbul dışında gerçekleşen ikinci el konut satışlarında bir önceki seneye göre yüzde 21,8 artış gözlemlenirken, sıfır konut satışlarında ise yüzde 6,5 düşüş olduğu bildirildi.

Konut ihtiyacı yükseldi 

Konut piyasalarındaki hareketliliği masaya yatıran Yenievim Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çalış, “2020’deki konut satış...