05 / 05 / 2024

İsmail Eski Konağı nerede

İsmail Eski Konağı nerede

Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından, ilçe turizmine kazandırılmak üzere konak satın alındı. İsmail Eski Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya teslim edildi.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yozgat'ta eski hükümet konağı yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından eski hükümet konağı yıkılıyor. Belediye ekipleri, binanın etrafında genişletme çalışmalarına başladı.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Üniversiteliler Kastamonu'da eski okul ve lojmanı yenilediler!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kastamonu'nun Cide İlçesi Baş Köyü'nde atıl durumdaki eski köy okulu ve lojmanını yenileyip köy konağı yaptı.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Eski Reji Sokağındaki Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti. İhalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi.

Konya Bozkır Şehir Konağı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bozkır’a kazandırdığı şehir konağı, restore edilen eski hükümet konağı ve Bozkır Belediyesi tarafından yaptırılan belediye ek hizmet binası vatandaşların hizmetine açıldı.

Bursa Yıldırım'da Anadolu Mahalle Konağı açıldı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Anadolu Mahalle Konağı’nın açılışını yaptı. Edebali, yaşam standartları yüksek, şehir estetiğine sahip, sükunetin hakim olduğu yaşam alanları inşa ettiklerini belirtti.

Yenimahalle Hükümet Konağı'nda son viraj!

Yıllarca atıl durumda kalarak madde bağımlılarının meskeni haline gelen ve 2015 yılında Yenimahalle Belediyesi'nin çabaları sonucu yıkılan eski 50'nci Yıl Yetiştirme Yurdu arsasında yapılması planlanan Yenimahalle Hükümet Konağı için geri sayım başladı.

Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına hükümet konağı yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına yeni hükümet konağı kompleksi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

İsmail Eski Konağı nerede Haberi

İsmail Eski Konağı nerede


Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından, ilçe turizmine kazandırılmak üzere konak satın alındı.


İlçenin en güzel ve en özellikli konaklarından biri olan İsmail Eski Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya teslim edildi. Devir teslim törenine Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ile konak sahipleri adına Yusuf Eski ve Mahmut Coşkun katıldı. Başkan Çakıcı, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, şehrin tarihi yapısını ortaya çıkarmak açısından konakların turizme kazandırılmasının önemli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Boyabat, Kalesi, yer altı şehri, konakları, bazaltları, çarşısı, kaya mezarı ve diğer materyalleri ile zengin bir tarih ve kültür şehri. Belediye olarak ilçemizin tarihi ve kültürel yapısını ortaya çıkarmak, medeniyetler şehri Boyabat’ımızı turizme kazandırmak adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu açıdan Boyabat’ın en güzel ve en özellikli...