02 / 05 / 2024

İsmail Kavuncu kim

İsmail Kavuncu kim

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu kimdir? İsmail Kavuncu ne zamandan beri belediye başkanı olarak görev alıyor? İşte Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun hayatı ve yaptığı işler...

Turkuazinvest İthalat ihracat Yatırım Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turkuazinvest İthalat ihracat Yatırım Dış Ticaret Limited Şirketi 5 milyon TL sermaye ile bugün İsmail Kavuncu tarafından kuruldu. 

Tetra 2 Gayrimenkul Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tetra 2 Gayrimenkul Pazarlama Ticaret Limited Şirketi, Abdurrahman Kavuncu, İsmail Kavuncu tarafından 4 milyon 680 bin TL'lik sermaye bedeli ile 13 Mayıs'ta Bahçelievler'de kuruldu.

Bina risk analizini kim yapar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013'ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü oluyor. Peki, bina risk analizini kim yapar?

Gözde Akpınar kim?

2008 yılında Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Gözde Akpınar kim? İşte genç iş kadını Gözde Akpınar'ın özgeçmişi...

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

İsmail Kavuncu kim Haberi

İsmail Kavuncu kim

İsmail Kavuncu kimdir?

İsmail Kavuncu,  1965 yılı Adana doğumlu. Memur emeklisi Selahattin Bey ve ev hanımı Hacer Hanımın iki oğlundan biri olan İsmail Kavuncu, Eyüp Belediye Başkanı. 


Kavuncu ilk ve orta öğrenimini Osmaniye'de tamamladı. 1986 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu.

Ardından askerlik görevini yedek subay olarak yapmak üzere Kayseri’ye gitti. 1988 yılından beri İstanbul'da ikamet etmektedir.


1989 da ilk işi olan ‘Prestige Oto Kiralama’ şirketini kurdu. Ardından SSCB’nin dağılımı ile birlikte 1991 yılında Turkuaz Dış Ticaret Limited’i oluşturdu. Bu arada Türkiye’nin en tanınmış çorap markası Aytuğ’u satın aldı. Ve bir süre sonra da yine tanınmış bir marka olan Yudum’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.


İş hayatındaki üst üste başarıları İsmail Kavuncu’yu 2004 yılında Dünya Genç Girişimcilik ödülüne ulaştırdı.


Girişimcilik ruhunu ülkeye hizmet etme düşüncesi...