05 / 05 / 2024

ispanya sevilla Marinela Köyü kiralık ev

ispanya sevilla Marinela Köyü kiralık ev

İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki Endülüs Bölgesi’nin Sevilla kentine bağlı Marinaleda köyü'nün çok ilginç bir özeliği var. Marinaleda Köyü'nde evlerin kiralama fiyatları aylık 40 TL..

İspanya’da devletten konut krizine çözüm!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez bugün Sevilla’daki bir etkinlikte gerçekleştirdiği açıklamada, İspanya hükümetinin düşük gelirli gençlere kiralarını ödemelerine yardımcı olmak için ayda 250 euro vermeyi planladığını dile getirdi.

Gülşen İspanya'dan ev mi aldı?

Şarkıcı Gülşen'in İspanya'da vatandaşlık hakkı için İspanya'dan ev aldığı iddia edildi. 

Kylian Mbappe İspanya'da ev arıyor!

La Liga ekiplerinin radarında olan Paris Saint-Germain'in yıldız oyuncusu Kylian Mbappe'nin İspanya'da ev aradığı iddia edildi.

İspanya'da 1200 otel satışa sunuldu!

Koronavirüs salgını nedeniyle turizmi en ağır darbe yiyen ülkelerden olan İspanya'da krizin her gün yeni bir boyutu gözler önüne seriliyor. İspanya'da 1.200 otel satışa sunuldu ve alıcısını bekliyor...

İspanya'da kira fiyatlarının düşürülmesi için yasal düzenleme talebi!

Katalonya'da 12'nci gününü dolduran gösterilerde, kira fiyatlarının düşürülmesi öngören yeni bir yasal düzenleme yapılması talep edildi.

Kovid-19 İspanya'da ev kiralarını düşürdü!

İspanya'nın iki büyük kenti Madrid ve Barcelona'da yüksekliğiyle tepki çeken kiralar pandemide ciddi oranda düştü. Buna göre, kiralar Barselona'da yüzde 17, Madrid'de yüzde 12 oranında azaldı.

Gülşen İspanya'daki evinin dekorasyonu için 1.5 milyon TL harcadı!

İspanya'ya dönen şarkıcı Gülşen buradaki evinin dekorasyonu için 1.5 milyon TL'yi gözden çıkardı. 

İspanya'da konut sorunu: Tahliyeler ve pandemide tutulmayan sözler!

Barcelona'nın en yoksul mahalleleri arasında yer alan Ciutat Meridiana'da tahliyeler hayatın istenmeyen bir gerçeği.

İspanya'da restoran ve bar sahiplerinden kira yardımı Mart 2021'e kadar uzatılsın talebi! 

İspanya'da restoran ve bar sahipleri, İspanya'nın gayrisafi milli hasılasında yüzde 6,5, turizmde yüzde 15'lik paya sahip olduklarına dikkat çekerek, sektöre ilişkin kira yardımı, kısa çalışma ödeneğinin Mart 2021'e kadar uzatılmasını talep etti...

Beyazıt Öztürk İspanya’daki evini 600 bin dolara satıyor!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, İspanya’da daha önce 400 bin dolara satın aldığı evini 600 bin dolara satışa çıkardı. Öztürk, annesiyle birlikte yaşamak için bahçeli ve havuzlu bir villa arıyor.

İspanya'da hükümetten yüzde 9,2'lik küçülme tahmini!

İspanya'da hükümet, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 küçüleceği öngörüsünde bulundu.

İspanya'da inşaat sektörü çalışanları iş başı yaptı!

İspanya'da iki haftadır sektörler durma noktasına gelmişti. İnşaat sektörü çalışanları bugün iş başı yaptı...

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

ispanya sevilla Marinela Köyü kiralık ev Haberi

ispanya sevilla Marinela Köyü kiralık ev

İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki Endülüs Bölgesi’nin Sevilla kentine bağlı Marinaleda köyü'nün çok ilginç bir özeliği var. Endülüs Bölge hükümeti 1991 yılında toprakları kamulaştırır ve Marinaleda köylülerin kurduğu kooperatife devreder. O günden bugüne köyde her şey bu kooperatif üzerinden yürütülüyor.

Köydeki tarlalarda çalışan herkese günde 6 saat karşılığında 47 Euro (yaklaşık 135 lira) veriliyor.

Elde edilen gelirlerin kalanıyla köye spor tesisleri, büyük parklar ve çok sayıda yeşil alan yapımında kullanılıyor.


Belediye Başkanı olan Sánchez Gordillo, “Burada yaşayan insanların fazla paraya ihtiyacı yok” diyor. Çünkü ne kira sorunu ne de konut kredileri söz konusu değil. 70 yıllığına kiralanan evler için aylık 15 Euro (yaklaşık 40 lira) kira ödüyorlar. Evin yapımı için gerekli malzemeler ve araç gereçler ve işçilik köy kooperatifinin kasasından karşılanıyor.


Bir tek evi yapan...