27 / 04 / 2024

Isparta Botanik Park ne olacak

Isparta Botanik Park ne olacak

Isparta İl Özel İdaresi 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra yeniden bir öğrenci yurdu yapmak için daha harekete geçti.

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Trabzon'da otopark inşaatı için ihale düzenlenecek! 

Trabzon Botanik Parkın açılmasının ardından bölgede trafik yoğunluğu da arttı. Çok fazla şikayet gelmesi üzerine Köseoğlu Caddesine otopark yaptırmak için harekete geçti.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir?

Atakule AVM dün açıldı. Peki Ankara'nın merkezinde Botanik Parkı manzaralı bir tepede yer alan Atakule AVM nerede? Nasıl gidilir? İşte cevabı...

Trabzon Botanik Park yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Trabzon Botanik Park yarın açılıyor.

Trabzon Botanik Park 9 Temmuz'da görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik’i, 9 Temmuz Pazartesi günü görücüye çıkartıyor.

Trabzon Botanik Park görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik Park projesi görücüye çıkıyor.

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Nevşehir Botanik Park çalışmaları başladı!

Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Erkek ve Kadın Spor Kondisyon Merkezi’nin ilerisinde Botanik Park çalışmalarına başladı...

Ordu Şehir Hastanesi, Botanik Parkı'na mı inşa edilecek?

Ordu'da planlanan şehir hastanesinin Botanik Parkı'na inşa edileceği iddia edildi. Ordu Çevre Derneği, karara tepki gösterdi.

Isparta Botanik Park ne olacak Haberi

Isparta Botanik Park ne olacak

Isparta İl Özel İdaresi 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra yeniden bir öğrenci yurdu yapmak için daha harekete geçti. Özel İdare, mülkiyeti kendisine ait Botanik Park olarak kullanılan İstanbul yolu üzerindeki alanda 249 bin 118 metrekarelik 172 bin 385 metrekaresinin yurt alanı olarak ayrılması ve kat yüksekliğinde serbestlik verilmesi için Belediye İmar Müdürlüğü'ne başvurdu. Teklif İmar Komisyonu'nda görüşülürken, yapılan incelemelerin sürmesi nedeniyle teklifin bir sonraki Belediye Meclisi toplantısında ele alınması kararlaştırıldı.


Haber Gazetesi


Haber Express Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


İl Özel İdaresi, 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra mülkiyeti kendisine ait olan Botanik Park'ta yeni bir yurt yapmak için Belediye Meclisi'ne başvurdu. Meclis, incelemelerin sürmesi nedeniyle teklifi Şubat ayında görüşmeye karar verdi. 


İsparta İl Özel İdaresi 5 bin kişilik öğrenci yurdundan sonra...