03 / 05 / 2024

Isparta Çamlıburun Tepesi 1 derece arkeolojik sit alanı sınırları kararı

Isparta Çamlıburun Tepesi 1 derece arkeolojik sit alanı sınırları kararı

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun Isparta Sütçüler İlçesi, Gümü Köyü, Çamlıburun Tepe Mevkii 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırlarının sayısallaştırılarak güncellendiği kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Şehr-i Sefa Konakları fiyat listesi!

Şehr-i Sefa Konakları fiyat listesi daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor. Toplamda 80 daireden meydana gelen Şehr-i Sefa Konakları Çamlıca Tepesi manzarasına hakim konumda yükseliyor. 

Şehr-i Sefa Konakları'nda 960 bin TL’ye! Yeni Proje!

80 daireden meydana gelen Şehr-i Sefa Konakları projesi  Çamlıca Tepesi manzarasına hakim konumda yer alıyor...

Turizmde otel-AVM işbirliği!

Kız Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca Tepesi, Adalar gibi mekânlarıyla turistlerin ilgi odağı olan Anadolu Yakası, alışveriş turistinin de yeni adresi oldu. 

Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti.

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii için imzalar atıldı!

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesini inşa edecek olan müteahhit firmaların temsilcileri ile imzalar atıldı.

Çamlıca Camii'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi!

Küçük Çamlıca Tepesi’nde inşa edilen Çamlıca Camii'ndeki son gelişmeler havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde caminin 6 minaresinin kaba inşaat çalışmalarının sona gelindiği görüldü.

Çamlıca Kulesi 135 metreye ulaştı!

Küçük Çamlıca Tepesi’nde yükselen Çamlıca Kulesi inşaatında yol yarılandı... Kulenin 135’inci metresi ortaya çıktı. Sabah Gazetesi yazarı, Uğur Yıldırım, İstanbul’un cazibe merkezi haline gelecek kulenin inşaatına çıktı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 128 metreye ulaştı!

Çamlıca Tepesi'nde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 128 metreye kadar ulaştı

Üsküdar Çamlıca'da dönüşüm başlıyor!

Çamlıca bölgesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Karara göre Çamlıca Tepesi'nin eteklerindeki yaklaşık 190 dönüm arsa üzerinde bulunan 520'si konut olmak üzere toplam bin 432 bağımsız yapı yıkılacak.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatı başladı!

Çamlıca Tepesi'ndeki vericilerin toplanacağı Çamlıca Kulesi'nin inşaatı başladı. Kule inşaatı kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bütün partilerin ortak kararıyla alındı.

Isparta Çamlıburun Tepesi 1 derece arkeolojik sit alanı sınırları kararı Haberi

Isparta Çamlıburun Tepesi 1 derece arkeolojik sit alanı sınırları kararı

İşte o karar;


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 17.11.2014/95                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.11.2014/3145                                                  ANTALYA


Isparta İli, Sütçüler İlçesi, Gümü Köyü, Çamlıburun Tepe Mevkiinde yer alan ve Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 11.11.2003 tarih ve 6100 sayılı kararı ile tescil edilerek sınırları uygun bulunan I. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırlarının sayısallaştırılarak güncellendiği kararımız eki 1/25 000 ölçekli haritanın...