02 / 05 / 2024

Isparta Davraz Dağına yatırım yapılır mı

Isparta Davraz Dağına yatırım yapılır mı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Davraz Dağı'nın 1/5000 ve 1/25000lik imarınlarını onayladı. Böylece Davraz ile ilgili yatırım engelleri ortadan kalktı.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Cudi Dağı'na teleferik müjdesi!

Şırnak'ta yüzde 62'ye yakın oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yarka bölge için yeni hedeflerini ve Cudi Dağı'na teleferik yapma planını duyurdu. 

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Zigana Dağı'na 1,5 milyon liralık yatırım!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm yerlerinden biri olan Zigana Dağı'ndaki tesisler bölgesi, TANAP projesinden sağlanan 1,5 milyon lira destekle yeniden inşa edildi.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi'nde imar planı çalışmaları bitti. Kayak Merkezi'nde, turizmin 12 aya yayılması amaçlanıyor.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta’da, Toros Dağları’nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi’nde imar planı çalışmaları tamamlandı.

Gümüşhane'ye Tersun tüneli müjdesi!

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Gümüşhane Şiran'da gerçekleşen iftar yemeğinde Tersun dağına tünel projesiyle ilgili müjdeyi verdi.

Amanoslar'a teleferik ve kayak merkezi geliyor!

Amanoslar'daki Düldül Dağı'na teleferik ve mesire alanı yapılacak. Bu proje ile Amanoslar'ın Uludağ'a rakip olacağı konuşuluyor.

Ardahan Yalnızçam Dağı'na kayak tesisi yapılacak!

Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'na 6,2 milyon avroluk turizm projesi geliyor. Avrupa Birliği (AB) desteğinde yapılacak, 3 kilometrelik modern telesiyej hattına sahip tesis ile bölge cazibe merkezi olacak.

Isparta Uluborlu'da riskli alan ilan edildi!

Isparta Uluborlu'da Pazar Mahallesi'deki bir alan riskli alan ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Zigana Dağı'na yapılacak tünelle mesafeler düşecek!

Gümüşhane Torul Zigana Dağı'na yeni yapılan tünelle birlikte mesafeler azalacak. 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikaya düşecek.

Zigana Dağı'na Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli inşa ediliyor!

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'na yeni tünel inşa edildi. Tünel ile 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikada alınacak.

Yamanlar Çöp Tesisi'ne Karşıyaka Çevre Platformu'ndan tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Kuzey İzmir Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisini Karşıyaka'daki Yamanlar Dağı'na yapmak istemesine yönelik tepkiler devam ediyor

Isparta Davraz Dağına yatırım yapılır mı Haberi

Isparta Davraz Dağına yatırım yapılır mı

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen, yaz aylarında ise kamp merkezi olması için büyük çaba sarfedilen Davraz Dağ için önemli bir adım daha atıldı. Davraz Kayak Merkezine yatırım yapılması için en büyük engel olan imar planı tadilatlarına Kültür ve Turizm Bakanlığı onay verdi. Davraz'ın 1/5000 ve 1/ 25000'lik imar planlarının tadilatlarının onayı ile Kayak Merkebine yapılacak yatırımların önü açıldı. İmar planı tadilatının onayına kadar Davraz'a yatırım yapmak isteyenler beklemek zorundaydı.


Bursa...