02 / 05 / 2024

Isparta Yalvaç eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi

Isparta Yalvaç eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi

Isparta Yalvaç’ta yeni hastane binası yapıldığı için boşaltılan eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi binasının bakımsız hali, vatandaşları hem korkutuyor hem de tepkisine neden oluyor.

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde TOKİ projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Yalvaç'ta tehlikeli binalar yıkılıyor!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılıyor.

Isparta'da eski binalar yıkılıyor!

Isparta'da yaklaşık üç yıl önce başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında tüm eski yapılar yıkılacak ve yerine akıllı binalar, depreme dayanıklı binalar yapılacak.

Isparta Yalvaç'a 400 ucuz konut geliyor!

Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, evsizlere müjdeyi verdi. Tütüncü, 400 ailenin ev sahibi olması için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Isparta'da taşkın koruma inşaatının ihalesi tamamlandı!

Isparta Yalvaç'a bağlı Bağkonak Köyü 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı'nın ihalesi, DSİ Bölge Müdürlüğü 181. Şube Müdürlüğü'nce yapıldı.

Isparta'ya yeni hayvan barınağı inşa ediliyor!

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerine yeni bir hayvan barınağı kazandırıyor. Barınakta kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane yer alacak

Isparta Yalvaç Bakımevi için ilk kazma vuruldu!

Isparta Yalvaç İlçesi'ne bir yaşlı bakımevi kazandırmak için harekete geçen hayırsever işadamı Mustafa Büyükkutlu, hafta sonu nihayet ilk kazmayı vurdu.

Isparta'daki eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi binası ne durumda?

Isparta Yalvaç’ta yeni hastane binası yapıldığı için boşaltılan eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi binasının bakımsız hali, vatandaşları hem korkutuyor hem de tepkisine neden oluyor.

Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti.

İbrahim Alimoğlu: Isparta'da yapılar çok eski!

Ankara'da kentsel dönüşüm projesi için Isparta'ya gelen Mert S.K AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Isparta'da yapılaşmanın çok eski oluşu bizi cezbeden olaydı" dedi.

Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- Afyon- Isparta- Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016'da başlanacağını söyledi.

Halil Hilmi Tütüncü kimdir?

Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü kimdir? Halil Hilmi Tütüncü, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Halil Hilmi Tütüncü, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Halil Hilmi Tütüncü..

Isparta Yalvaç'taki Asarlık Tepe'ye 1. Derece Arkeolojik Sit alanı kararı!

Isparta Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Isparta Yalvaç eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi Haberi

Isparta Yalvaç eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi



Yalvaç Belediyesi tarafından huzurevi olarak inşa edilen ancak 1997 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanarak Doğumevi ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan 5 katlı bina, 2014 yılında yeni hastane binası yapılınca boşaltılarak belediyeye devredildi. Deprem testlerinden geçemeyen 3 bin 54 metrekarelik

alan üzerine inşa edilen binanın kapısına kilit vuruldu. 2 yıldır kullanılmayan bina, bakımsızlık nedeniyle tehlike saçıyor. Pencere ve kapı camları kırılan yapının, alkol ve uçucu madde bağımlılarının mekanı olduğunu iddia eden vatandaşlar, çözüm istedi.



Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Fatih Mahallesi'ndeki binanın Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine devredildiğini hatırlattı. Binayı kullanmak için çok sayıda proje ürettiklerini, çağrı merkezi, yüksekokul, huzurevi gibi alternatiflerin de gündeme geldiğini aktaran Başkan Tütüncü, "Depreme dayanıklılık testi olumsuz gelince tüm planlarımızı askıya aldık. Şu an ne yapacağımıza karar...