03 / 05 / 2024

ısparta yalvaç kentsel dönüşüm

ısparta yalvaç kentsel dönüşüm

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde,'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 70 yıllık 3 katlı bina yıkıldı. İlçede yaşayan Göksel Kaya, babasından kalan 70 yıllık 3 katlı binayı proje kapsamında yıktırdı...

TOKİ Isparta Yalvaç'ta 2+1 2.280 TL taksitle!

TOKİ 2022 Sosyal Konut projesinin tüm ayrıntıları belli oldu. Türkiye'de heyecanla taip edilen TOKİ Sosyal Konut projesinin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki,  TOKİ Isparta'nın hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? TOKİ Isparta'da kaç konut yapacak?

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde TOKİ projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Yalvaç'ta tehlikeli binalar yıkılıyor!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılıyor.

Isparta Yalvaç'a 400 ucuz konut geliyor!

Isparta Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, evsizlere müjdeyi verdi. Tütüncü, 400 ailenin ev sahibi olması için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Isparta Emre Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Isparta Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi'yle eski mahallelerin yenilenmesi için Emre, Gülcü, Hisar, Sülübey ve Karaağaç mahallelerinde 18 uygulaması yaptı. Emre Mahallesi'nde dönüşüm iptal edilmişti. Mahalle Muhtarı Gürcan Süvay, 200 mahalleliden imza toplayıp yeniden belediyenin kapısını çaldı.

Isparta Emre Mahallesi kentsel tasarım projesine yeniden eklendi!

Isparta Belediyesinin 5 mahalleye yönelik yaptığı kentsel tasarım projesinden çıkarılan Emre Mahallesinde, aralarında daha önce itiraz edenlerin de bulunduğu 200 kişi bu kez projeye yeniden dahil edilebilmek için başvuruda bulundu.

Isparta'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

2013 yılında yasalaştıktan sonra Türkiye'nin dört bir yanında uygu lanan kentsel dönüşüm, her geçen yıl hız kazanmaya başladı.

Isparta Uluborlu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Isparta'nın Uluborlu İlçe merkezindeki çarşının Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Isparta Yalvaç Bakımevi için ilk kazma vuruldu!

Isparta Yalvaç İlçesi'ne bir yaşlı bakımevi kazandırmak için harekete geçen hayırsever işadamı Mustafa Büyükkutlu, hafta sonu nihayet ilk kazmayı vurdu.

Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti.

Isparta'ya kentsel tasarım rehberi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Sürdürülebilir, güvenli, çevreye duyarlı, yaşanabilir ve kimlikli yaşam çevrelerinin oluşturulması amacıyla, “Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi”ne ilişkin çalışmalar başlatıldı.

Isparta Gülistan kentsel dönüşümde son durum ne?

Isparta'nın kentsel dönüşüm yüzü Gülistan Mahallesi'nde 2 yeni proje daha hayat bulacak. 80 dairelik belediye evlerinin yerine 180 daire, 30 dairelik işçi evlerinin yerine de 72 dairelik yeni konutlar inşa edilecek.

Isparta Uluborlu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi'nin Kentsel Dönüşüm Projesine Uluborlu halkı da destek verdi. Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi katılımcılara çarşı merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

ısparta yalvaç kentsel dönüşüm Haberi

ısparta yalvaç kentsel dönüşüm


Isparta'nın Yalvaç İlçesinde,'Kentsel .Dönüşüm Projesi' kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 70 yıllık 3 katlı bina yıkıldı. İlçede yaşayan Göksel Kaya, babasından kalan 70 yıllık 3 katlı binayı proje kapsamında yıktırdı. Kaya, "Bu ev 1944 yılında yapılmış.  Binamızın depreme dayanıklı olmadığı yönünde teknik raporlar alındı. Proje kapsamında 3 kat için 300 bin lira kredi verildi. Bu kredinin faizinin yüzde 50'si devlet tarafından ödenecek. İlk 2 yıl faiz ödenecek ve ardından 8 yıla bölünen taksitlerle ana para ödenecek. Yalvaç'ta bu ilk uygulama" dedi 


Hürriyet...