04 / 05 / 2024

ısparta yol kenarı ücreti

ısparta yol kenarı ücreti

Küçük parsellerde otopark yapılamaması durumunda iki kat otopark ücreti alınmasına ilişkin karar Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Üsküdar Bulgurlu'da 2 bin 350 metrekarelik parselin imarı değiştirildi!

İBB Meclisi'nin mart ayı oturumlarında Üsküdar Bulgurlu'da “Karayolları yol kenarı koruma kuşağında” kalan yaklaşık 2 bin 350 metrekarelik parselin imarı “konut”, “park” ve “yol” alanı yapıldı.

Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Teklif ile, iki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkullerin yol harcamalarına katılım payı hesabında yalnızca asıl cepheyi teşkil eden giderlerin dikkate alınması ve yol harcamalarına katılma payı tutarının hesaplanma şeklinin yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi mülkiyetindeki araziler yer değiştirdi!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yaşanan sorunlar bitmiyor. Belediye bu kez Gaziantep, Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi’ndeki yol kenarında kalan bir vatandaşın arazisi ile arazinin arkasında kalan belediye mülkiyetindeki araziyi yer değiştirdi...

Kastamonu'da öğrenciler üşümesin diye kulübe yaptı!

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Sada köyünde yaşayan Halil Demir, taşımalı sistemle okula giden çocukların üşümemesi için yol kenarına yaptığı kulübede soba yakarak, bekleyen çocukların ısınmasını sağlıyor...

Isparta-Burdur arasına yapılan yol çalışmaları hız kesmiyor!

Isparta ve Burdur arasındaki mesafe 26 kilometreden 15 kilometreye düşürülecek.  Yol çalışmaları kapsamında Değirmendere Vadisi’nde 210 metre uzunluğunda viyadük inşa edilecek. 

ABD'de yüksek kiralar çalışanları bunalttı: Otoparklarda ofis akımı!

ABD’nin San Francisco şehrinde artan kiralar girişimcilerin #WePark hareketinin başlatmasına yol açtı. Ofis kiralarını karşılayamayan birçok kişi yol kenarında saati 2.5 dolar olan otoparklarda çalışmaya başladı.

Yol kenarından ev almayın, kiralamayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk 25 ilin gürültü haritasını açıkladı. Açıklanan veriler sonucunda ilginç başlıklar çıktı.

Bursa Yıldırım'da yollar asfaltlanıyor!

Nisan 2014 tarihinden bugüne Yıldırım’da dökülen asfalt 160 bin tonu buldu. Ekipler yol kenarı bordür ve kaldırım çalışmalarıyla yayaları da rahatlattı.

Ankara'da yol kenarı otoparkları ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz'dan itibaren yol kenarı otoparklarının tamamını ücretsiz hale getireceklerini açıkladı. Başkan Gökçek, kurala uymayanlara polisin müdahale edeceğini söyledi.

Trabzon Sürmene'de koruma alanı ilan edildi!

Trabzon İli, Sürmene İlçesi, Soğuksu Mahallesi, Yol kenarı mevkiinde bulunan taşınmaz için koruma alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mamak Kusunlar'da kaçak hafriyat dökümü çevre kirliliği yapıyor!

Mamak Kusunlar, kaçak hafriyat dökümü nedeniyle çevre felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bölgedeki döküm sahası yerine boş arazilere ve yol kenarına bırakılan moloz ve çöpler, yeşil alanları öldürüyor, göletleri kurutuyor.

Plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Plansız alanlarda yapılacak yapıların, ön ve yol kenarına rastlayan yan bahçe mesafelerini minumum 5 metre olabiliyor. Arka bahçe mesafesi bina yüksekliğinden az olamıyor. Peki, plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim'deki otopark kararı iptal!

Aydın 2. idare Mahkemesi, Aydın Belediyesine ait AYBEL İnş. Org. Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla AYBEL şirketi tarafından işletilen Aydın'nın Kuşadası, Söke, nazilli ve Didim ilçelerindeki yol kenarındaki otopark kararını iptal etti.

ısparta yol kenarı ücreti Haberi

ısparta yol kenarı ücreti

Küçük parsellerde otopark yapılamaması durumunda iki kat otopark ücreti alınmasına ilişkin karar Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Isparta Belediyesi Otopark Yönetmeliği kapsamında küçük parsellerde yapılacak binalarda otopark yapılamaması durumunda alınacak tedbirler İmar Komisyonu tarafından belirlendi. Komisyon, standartlara uygun araçların rahatça park yapılabilmesi için bina arka ve yan bahçesinde en az 3 metre ilave yapılmasının esas olduğuna dikkat çekti. Bunun sağlanabilmesi içinde en küçük parsel büyüklüğünün 600 metrekare olması gerektiği ifade edildi. Buna göre 600 metrekare altında bulunan parsellerde otopark yapılamaması durumunda alınacak otopark ücreti iki kat olarak uygulanacak. Ayrıca otopark yapılamayacak parsellere imar çapı verilirken bu durum belirtilecek. Bu parsellerden alınacak otopark ücretleri Belediye'nin yapacağı genel otopark inşalarında kullanılacak. 


Isparta...