30 / 04 / 2024

ısparta yurt sorunu

ısparta yurt sorunu

İl Genel Meclisi, Özel İdare'nin Çünür mevkiindeki taşınmazına yurt yapılması için Belediye Meclisi'ne başvurmuş ancak teklif reddedilmişti. İl Genel Meclisi, imar tadilatı onayı ve diğer işlemler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat kararı aldı

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları ve Masanda Turizm Yatırımları ile birleşti!

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları Anonim Şirketi'ni ve Masanda Turizm Yatırımları Anonim Şirketi'ni tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde "devir alınması" suretiyle, şirket bünyesinde birleşecek.

Isparta Senirkent'e yapılması planlanan yurt binası mecliste!

Isparta'nın Senirkent ilçesinde yapılması planlanan yurt binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi!

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi...

Dünyanın gündemi şehirleşme sorunu!

Yurt içinde yaşanan yavaşlamanın da etkileriyle Türk geliştiriciler son zamanlarda yurt dışında üretime ağırlık verirken, mimarlar ise global yapıya bürünüyor. Dünyanın gündeminde ise şehirleşme sorunu var...

Edremit'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu müjdesi!

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’nın girişimleriyle birlikte Edremit’in yurt sorunu çözüm bulacak. Kaymakan Ali Sırmalı Edremit'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu müjdesi verdi. 

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hatay'ın yurt sorunu çözülmeli!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay'daki yurt sorunu TBMM'de gündeme getirdi. Topal, Hatay'ın üniversite kentine dönüştüğünü söyleyen Topal, barınma ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Isparta'da konut sorunu var!

Isparta Milletvekili Bilgiç, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Isparta'da konut sorunu olduğunu söyleyen Billgiç, 13 milyon TL'lik Gölcük Projesi'nin ihaleye çıkacağını müjdeledi.

Isparta'da tartışmalara neden olan yurt projesi meclisten geçti!

Isparta'daki belediyelerin üyesi bulunduğu Yurt Yaptırma Birliği'nin Zafer Mahallesindeki mülkü üzerinde planladığı yükseköğrenim yurdu projesi Isparta Belediyesi ile AK Parti arasında tartışmaya yol açmıştı.

ısparta yurt sorunu Haberi

ısparta yurt sorunu

İl Genel Meclisi dün olağanüstü toplanarak Çünür*deki taşınmazlarına yapılacak yurt konusunu görüştü. Bilindiği üzere İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi'nden planda turizm ve ticaret alanı olarak geçen taşınmazının yurt yapılabilmesi için sosyal tesis alanı olarak değiştirilmesini talep etmişti. 

Ancak Belediye Meclisi gelen teklifi oy çoğunluğuyla reddetmiş ve gerekçe olarak da aynı alanla ilgili daha önceki teklifin kabul edildiğini ancak tek bir çivi dahi çakılmadığını öne sürmüştü. 

Belediye Meclisi'nin red kararından sonra toplanan İl Genel Meclisi, alan yurt yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edecek. Karar dünkü olağanüstü toplantıda MHP grubunun da desteği ile oy birliği ile alındı. 


MHP'nin aynı konuda Belediye Meclisi'nde farklı İl Genel Meclisi'nde farklı tavır sergilemesi dikkatlerden kaçmadı. İl Genel Meclisi MHP Grubu adına Kerem Araz, neden karara destek...