04 / 05 / 2024

ıspartakule arsa rayiç bedeli ve kdv oranı nedir

ıspartakule arsa rayiç bedeli ve kdv oranı nedir

Ispartakule'deki konut satışlarında KDV, yüzde kaç uygulanıyor? Ispartakule konutlarında fiyat artışı bekleniyor mu? KDV artışı önceden yapılan konutları da etkileyecek mi? İşte Ispartakule rayiç bedelleri ve konut satışlarında uygulanacak KDV oranları...

Hatay Milli Emlak'tan 14.6 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 14 milyon 646 bin 173,68 TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 25 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Bursa Milli Emlak'tan 9.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 9 milyon 703 bin 694,60 TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 24 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nden 15 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 15 milyon 380 bin TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek.

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek!

Torba Kanun Tasarısı ile emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin artması önlenecek. Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek. 

Gümüşhane'de 4 milyon 711 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Hazineye ait olan Gümüşhane Merkez Akçakale Köyü'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 4 milyon 777 bin TL rayiç bedeli ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.

Rayiç bedel üzerinden doğrudan satış yapılacak!

İnegöl Mal Müdürlüğü yeni kanun kapsamında arsa ve arazilere 4 Bin metrekareyi aşmamak kaydı ile talepte bulunan hissedarlara rayiç, bedel üzerinden doğrudan satış yapabilecek.

Tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir süreçlerinde alıcı ve satıcı tarafından harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?

Rayiç bedelden tapu harcı hesaplama 2015!

Rayiç bedel, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin belediyede kayıtlı değerleri oluyor. Tapuda yapılan devir işlemleri için bu bedel üzerinden harç ödeniyor. İşte rayiç bedelden tapu harcı hesaplama 2015...

Milli emlak arsa rayiç bedelleri 2015!

Kamu malları ve hakların bütününe milli emlak deniyor. Milli emlak üzerindeki hak sahipleri rayiç bedeli ödeyerek bu alana sahip olabiliyor. İşte, milli emlak arsa rayiç bedelleri 2015!

Arsa payında dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Bir yapının bulunduğu parsel arsasından bağımsız bölümlere rayiç değerleri oranında, arsadan bağımsız bölümlere verilen pay arsa payı olarak tanımlanıyor. Peki, arsa payında dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Arsa payı neye göre hesaplanır?

Arsa payı, yapıların bulunduğu parsel arsasından bağımsız bölümlere rayiç değerleri oranında, arsadan pay verilmesi olarak tanımlanıyor. Peki arsa payı neye göre hesaplanır? İşte arsa payı hesaplama formülü...

Tapuda arsa payı nedir?

Yapıların bulunduğu parsel arsasından bağımsız bölümlere rayiç değerleri oranında, arsadan bağımsız bölümlere pay veriliyor. Peki, tapuda arsa payı nedir? Tapuda arsa payından metrekare nasıl hesaplanır?

ıspartakule arsa rayiç bedeli ve kdv oranı nedir Haberi

ıspartakule arsa rayiç bedeli ve kdv oranı nedir



İstanbul'un Avcılar İlçesi Tahtakale Mahallesi'nde hayata geçirilen Ispartakule uydu konut bölgesinde KDV oranları uzun süredir konut alıcılarının kafasını karıştırıyordu. Kulislerde, “Ispartakule konutlarında KDV yüzde 18 olarak uygulanacak mı? KDV artışı önceden yapılan konutların fiyatlarını da etkileyecek mi?” soruları gündeme geliyordu…  


Emlakkulisi.com, Ispartakule konutlarına KDV etkisini araştırdı ve şu sonuçları elde etti:


Avcılar’da KDV yüzde kaç?


Avcılar Belediyesi Tahsil Şefliği’nden aldığımız bilgilere göre 2014 yılında Avcılar genelinde rayiç değerlerde yüzde 80’e artış meydana geldi. Rayiç değeri 400 bin TL olan taşınmazın fiyatı 800 bin TL’ye çıktı. 


Ispartakule’de KDV nasıl hesaplanacak? 


Avcılar Vergi Dairesi KDV Şefliği’nden edinilen bilgilere göre; Ispartakule’de konutlara uygulanacak KDV oranları şöyle hesaplanacak; 


Rayiç değeri 1 ila 500 arasındaki konutlarda Yüzde 1


Rayiç değeri 500 ila 1000 arasındaki konutlarda Yüzde 8


Rayiç değeri 1000’in...