06 / 05 / 2024

ispir kalesi ve çevresi kentsel dönüşüm

ispir kalesi ve çevresi kentsel dönüşüm

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla, İspir Kalesi çevresinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, tasarım ve fizibilite çalışmaları başlatılacak.

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Yıldırım tarafından açıldı.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

TİKA Bakü'deki yapıları restore edecek!

TİKA, Bakü yakınlarındaki Büyük Merdekan Kalesi ve Tuba Şah Mescidi'nin de restorasyon projesini tamamladı ve yakında çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Etab Alabdalrjab ve Obaida Alalı ortaklığıyla kuruldu.

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Bodrum Kalesi yıkılıyor mu?

Dün sosyal medya Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin kısmen yıkılacağı iddasıyla çalkalandı. İddia sahibi Aykut Özet anlatıyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

ispir kalesi ve çevresi kentsel dönüşüm Haberi

ispir kalesi ve çevresi kentsel dönüşüm

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla, İspir Kalesi çevresinde Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, tasarım ve fizibilite çalışmaları başlatılacak.


Başkan Sekmen, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü ekipleri, İspir Kalesi çevresinde bulunan riskli ve yaşanabilir olmayan yapıları inceledi.


Projeyle sit alanı içinde kalan tescilli binaların restorasyonu yapılıp, müze, kafe veya misafirhane şeklinde değerlendirilecek. Projenin inşaat çalışmalarına ise önümüzdeki yıl...