29 / 04 / 2024

İsraii kudüs konut

İsraii kudüs konut

İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs dahil olmak üzere uluslararası hukuka göre statüsü tartışmalı olan Kudüs’ün farklı yerlerinde Yahudiler için toplamda 20 bin yeni konut, otel, sanayi ve ticaret alanları kuracak.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilecek!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 28 konut inşa edilmesini öngören anlaşmanın yapıldığını dile getirdi. 

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Doğu Kudüs’te İsrail ismiyle gayrimenkul satın aldığı öğrenildi.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İsrail belediyesi Kudüs’te Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle polis korumasında yıktı.

İsrail mahkemesi Doğu Kudüs'te Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmasına hükmetti!

İsrail mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

İsraii kudüs konut Haberi

İsraii kudüs konut

Anadolu Ajansı'nda yer alan habereİsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs dahil olmak üzere uluslararası hukuka göre statüsü tartışmalı olan Kudüs’ün farklı alanlarında Yahudiler için toplamda 20 bin yeni konut, otel, sanayi ve ticaret alanları kurma kararı aldı.

İsrail’in Kanal2 televizyonunun haberinde, söz konusu projenin 1,4 milyar Yeni İsrail şekeli (Yaklaşık 380 milyon dolar) değerinde olduğu aktarılarak, İsrail belediyesinin Kudüs’ün tamamında altyapı, sanayi ve ticari alanlar kurmayı hedeflediği belirtildi.

Haberde, iktidardaki Likud partisi üyesi İsrailli Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat’ın, kararın Kudüs için “tarihi bir önem” arz ettiğini ifade ettiği bildirildi.

İsrail makamları, son yıllarda işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait evleri yıkma ve bu bölgedeki Yahudi yerleşim birimlerini genişletme çalışmalarına da hız verdi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da daha önce işgal altındaki...