29 / 04 / 2024

israil Gazze yıkımı

israil Gazze yıkımı

İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında bin 252 yapı zarar gördüğü, 77 yapının ise tamamen yıkıldığı açıklandı.

Gazze'de yıkım protestosu!

İsrail'in Gazze'de düzenliği saldırılar büyük yıkımlara neden oldu. Bazı binalar tamamen yıkılırken, bazıları ise büyük hasar gördü. İsrail'in El Aksa kanalını vurmasına tepki gösteren basın mensupları, binanın enkazında gösteri düzenledi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

İsrail, Han el-Ahmer'in yıkımını erteledi!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan ve Filistinliler için direniş sembolü haline gelen Han el-Ahmer'in yıkım kararını erteledi.

İsrail'den Kudüs'teki Filistinli bedevilerin evleri için yıkım kararı!

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in Kudüs'teki Filistinli bedevilere ait olan evler için aldığı yıkım kararını "ırkçılığın en çirkin tezahürü" olarak belirtildi.

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

israil Gazze yıkımı Haberi

israil Gazze yıkımı

Çalışma ve İskan Bakanı Yardımcısı Naci Serhan, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in geçen hafta Gazze'ye düzenlediği hava saldırısının yol açtığı hasarı açıkladı. Serhan, "Bölgedeki yapılarda 4 milyon dolar, donanım ve ekipmanlarda 2 milyon dolar olmak üzere saldırının yol açtığı toplam hasar 6 milyon dolar'' diye konuştu.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'nde sivillerin yaşadığı evleri hedef aldığını belirten Serhan, "Söz konusu saldırılarda, zarar gören bin 252 yapıdan 77'si tamamen yıkıldı" dedi.

Saldırıda hedef alınan binaların çevresindeki yapıların da zarar gördüğünü ifade eden Serhan, telefon ve elektrik şebekelerinde de hasar meydana geldiğini söyledi.

Uluslararası toplumu bu saldırıların tekrarlanmamasına, sivilleri ve onların yaşam alanlarının korunması konusunda çağrıda bulunan Bakan yardımcısı Serhan,  İsrail'in 2008 ila 2014 yıllarındaki Gazze saldırılarını hatırlatarak,...