05 / 05 / 2024

İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması

İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından ekonomi cephesi hareketleniyor. Filistin’e istihdam da sağlayacak Cenin'de Türk işadamları anahtar teslim fabrikalar alarak, Made in Filistin markasıyla üretim yapacak.

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler hemen güncel fiyatlara bakın!

İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimden sonra Brent petrol fiyatlarında hızlı bir artış kaydedildi. Söz konusu bu yükseliş akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. 

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

İslam Memiş'ten ezber bozan tahmin! Altın, dolar, borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı: Bir risk var...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmaların ve ortaya çıkan savaş ortamının gram altın, dolar ve borsaya olan etkilerinden bahsederek ezber bozan tahminde bulundu.

Küresel piyasalara jeopolitik riskler damgasını vurdu!

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların getirdiği tedirginlikle küresel piyasalar haftaya negatif bir seyirle başlarken, gözler bölgeden gelecek haberlere çevrildi.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

İŞKUR serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor!

Ev kadınları ev gelirini arttırmak için yapabileceği işleri araştırırken İŞKUR'dan güzel haber geldi! İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayınlanan ilanlara göre, asgari ücret ve serbest çalışma modeli ile çalışacak 2 bin 380 işçi arıyor! Peki, başvuru koşulları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? İşte

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Gazzeliler enkaza uyandı! 17 bin konut ve iş yeri yıkıldı!

İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkes sonrasında Gazzeliler enkaza uyandı. 17 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını gören Gazzeliler, şoke oldular.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi rekora imza attı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6.2 milyar dolara ulaşarak rekora imza attı.

Ata GYO, 2021 yılı için KPMG Bağımsız Denetim Şirketi ile anlaştı!

Ata GYO, 2021 yılı içerisinde düzenlenecek finansal tabloların denetimi için "KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş" ile bağımsız denetim sözleşmesi imzalanmasına karar verdi. 

İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması Haberi

İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması

Türkiye kalktığı ekonomik atakta İsrail ile Serbest Ticaret Anlaşması’nı güncelliyor. Bu kapsamda Filistin’e istihdam da sağlayacak Cenin kentinde Türk işadamları anahtar teslim fabrikalar alarak, Made in Filistin markasıyla üretim yapacak.


Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından ekonomi cephesi hareketleniyor. İsrail ile Türkiye arasındaki Serbest Ticaret  Anlaşması’nın (STA) güncellenerek kapsamının genişletilmesi beklenirken, asıl adım Filistin’e yönelik olacak. Batı Şeria’daki Cenin’de inşa edilecek Organize Sanayi Serbest Bölgesi (OSSB) çalışması hız kazandı. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre Türkiye, İsrail’den OSSB’nin inşaatına yönelik çalışmaların hızlandırılmasını talep etti. Ayrıca İsrail’den bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri olması için kişi ve malların serbest dolaşımı isteniyor.


Alman Kalkınma Bankası’nın nisan ayında yol, su ve elektrik başta olmak üzere 19.2 milyon Euro’luk dahili ve harici altyapı yatırımına başlayacağı belirtiliyor....