16 / 05 / 2024

ıssık gölü

ıssık gölü

Kırgızistan'da Tanrı Dağları'nda bulunan ve halk arasında "inci" olarak adlandırılan Issık Göl'ü turizm sezonuna merhaba dedi

Naci Ağbal: Ekonomide güçlü bir değişim ve dönüşüm döneminin başlangıcındayız!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, "Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır." dedi.

Başakşehir'de sahibinden satılık gölün fiyatı şaşırttı!

İstanbul, Başakşehir'de sahibinin satışa çıkardığı 4 dönümlük alandaki göl yeni sahibini bekliyor. Gölün fiyatı herkesi şaşırtıyor...

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Kocaeli Issık Göl’e cami!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ümraniye TDBB’nin Mart ayı yönetim kurulu toplantısına katılarak bazı açıklamalar yaptı.

Şişli'deki 79 yıllık Gül Apartman yıkılıyor!

Anıtkabir'in mimarı olan Prof. Dr. Emin Onat'ın çizimini yaptığı, Şişli Teşvikiye Şakayık Sokak'taki 79 yıllık Gül Apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak.

Gölcük Gölü turizme açılıyor!

Isparta'nın 12 kilometre güneybatısında yer alaıı volkanik Gölcük Gölü turizme açılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Gölü'nün turizme açılması amacıyla 3 yıl önce çalışma başlattıklarını söyledi.

Gölcük Göl Kenarı rekreasyon çalışmalarına başlandı!

Ödemiş’in turizm açısından önemli bir yere sahip olan Gölcük mahallesinde rekreasyon çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında göl kenarındaki 5500 m² alanda dinlenme alanları, yürüyüş yolları, paten pisti, spor alanları yer alacak.

Van Gölü'nde 15 yılda sular 2 metre çekildi!

Deniz seviyesinden bin 650 metre yükseklikte, 3 bin 712 kilometre karalik alanı ve 451 metre derinliğiyle Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü, iklim değişikliği nedeniyle bu yıl su seviyesindeki düşüşle son 15 yılın en büyük kaybını yaşıyor.

Van Gölü son 15 yılın en büyük su kaybını yaşıyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan ve bölge halkı tarafından "deniz" olarak adlandırılan Van Gölü'nün kıyı kesimlerinde yaşanan gözle görülür çekilme, özellikle sahil şeridinde yaşayan insanları tedirgin ediyor.

Osmanlı kalesi, Van Gölü'nün sularının çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklık nedeniyle birçok baraj, gölet ve su kaynağı kururken, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesi, Erciş ilçesinde yıllardır su altında kalan Osmanlı kalesini ortaya çıkardı...

Gül İnşaat Sofa Bahçeşehir satılık! 192 bin liraya!

Gül İnşaat Sofa Bahçeşehir satılık daire fiyatları 192 bin lira ile 850 bin lira arasında değişiyor. Sofa Bahçeşehir Evleri projesinde konutlar bu yıl sonunda teslim ediliyor...

Karder Grup Yapı İnşaat Turizm Sağlık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karder Grup Yapı İnşaat Turizm Sağlık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ali Doğan, Tuncay Eren, Ömer Faruk Kayıkçı, Osman Arıkan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Aygır Gölü'nde kış güzelliği!

Kars kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve soğuk hava dolayısıyla üzeri tamamen buzla kaplanan Aygır Gölü, kışın ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunuyor...

ıssık gölü Haberi

ıssık gölü



Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Issık Göl Eyalet Valiliği ile ortaklaşa Çolpon-Ata kentinde 14. Turizm Fuarı düzenlendi. Fuarın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Gulnara Asımbekova, Issık Göl'ün yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır olduğunu, bunun için her türlü hazırlıkların yapıldığını söyledi. Asımbekova, ülkede istikrarın sağlanmasıyla birlikte bu yıl tatil sezonundan umutlu olduklarını belirtti.

Issık Göl Eyaleti Valisi Mirbek Asanakunov, eyalette tatil sezonunun başarılı geçmesi için gerekli görülen önlemlerin alındığını ve göl etrafında bulunan 200'den fazla işletmenin konuklarını ağırlamaya hazır olduğunu ifade etti. Kent merkezlerinde ve sahillerde güvenlik tedbirlerin alınacağını söyleyen Asanakulov, tüm ilgili kurumlar ile işbirliği içinde olduklarını kaydetti.


Fuara katılan TURKUAZ şirketinin Kazakistan bürosu yetkilisi Hüseyin Tanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Issık Göl'deki fuara katıldıklarını ve ürünlerin satılması için burada...