25 / 05 / 2024

ISTAC TÜRKİNŞA protokolü

ISTAC TÜRKİNŞA protokolü

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) arasında protokol imzalandı. Protokole göre; ISTAC, TÜRKİNŞA işbirliği ile müteahhitleri tahkimin avantajlarında buluşturacak.

Türk Telekom açıkladı! Türk Telekom 3 ünvanda personel alımı yapacak...

Türk Telekom tarafından, 3 ünvanda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklama kapsamında Türk Telekom hangi ünvanlara personel alacağı merak ediliyor. Personel alımı için gerekli başvuru nitelikleri nelerdir? Ve kimler başvuru yapabilir? 

Dubai'de bir Türk'ün aldığı 136 milyon dolarlık daire çok konuşuluyor!

Dubai'de bir Türk'ün 136 milyon dolarlık (4 milyar 392 milyon TL) rekor rakamla satın aldığı süper lüks dairenin detayları ve fotoğrafları çok konuşuluyor. 

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türk Lirası açıklaması! Adil değeri 21 TL! 

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks, Türk Lirası'nın adil değerinin 21 TL olduğunu açıklayarak bu durumun şaşırtıcı gelebileceğini ancak ihracat ve ithalattaki değişimlere odaklanmanın önemli olduğunu vurguladı.

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Türkiye'de senelik olarak toplanda 3 milyon ton şeker tüketildiğini kaydederek, "Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha çok üretimimiz mevcut. Türkşeker olarak yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretiyoruz." diye konuştu.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Yeni asgari ücret ile ilgili toplantı sonrası Türk-İş açıklama yaptı! İşte o açıklamanın detayları

Merakla beklenen asgari ücretteki yeni zam detayları Türk İş tarafından açıklandı. 13 Haziran 14.00 itibariyle başlayan toplantı gün içinde sona erdi ve bazı kararlar alındı.  Günlerdir beklenen yeni asgari ücret zammı ile heyetin başında yer alan Veli Solak açıklamalar yaptı.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Türk-İş'in açıklamasına göre; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 8.864 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 28.875 TL'ye yükseldi. İşte detaylar...

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

Türk-İş tarafından hazırlanan Açlık ve Yoksulluk Sınırı 2022 yılının Kasım ayında yapılan araştırmada şu sonuca ulaşıldı. Açlık sınırı 7 bin 785 TL olurken yoksulluk sınırı da 25 bin 365 TL oldu. Böylece açlık sınırı asgari ücreti 2 bin 285 TL aştı.

Kuveyt Türk'ten 6 bin TL’ye varan promosyon ödemesi

Katılım finans kuruluşları arasında emeklilere yönelik en iyi ayrıcalıkları sunan Kuveyt Türk'ün Kasım ayında emekliklere ödeyeceği promosyon rakamları belli oldu. İşte detaylar...

ISTAC TÜRKİNŞA protokolü Haberi

ISTAC TÜRKİNŞA protokolü

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında, taraflar taahhüt sektöründe uyuşmazlık çözüm adresi olarak İstanbul Tahkim Merkezi’nin tercih edilmesi ve benimsenmesi için ortaklaşa çalışmalara başlayacak ve TÜRKİNŞA, üyelerinin başvurusu ve talebi halinde, ISTAC nezdinde görülecek uyuşmazlık davaları için hakem seçimi konusunda öneride bulunabilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ISTAC da TÜRKİNŞA üyelerine tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri konusunda eğitim ve sertifika programları düzenleyecek.

İşbirliği protokolünü ISTAC adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, TÜRKİNŞA Sendikası adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çanga imzaladı.

İstanbul Tahkim Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan ISTAC Başkanı Akıncı, Türkiye’de tahkimin gelişmesi ve yaygınlaşması açısından kurumlar arası işbirliğini önem verdiklerini söyledi. TÜRKİNŞA ile imzaladıkları...