19 / 05 / 2024

istanbul barajlarındaki içme suyu oranı

istanbul barajlarındaki içme suyu oranı

İstanbul’da içme suyu barajlarında 110 günlük su kaldı. Sulama maksatlı 204 barajda doluluk oranı yüzde 21’in altında olan kritik baraj sayısı 54’e çıkarken, 88 adet enerji maksatlı barajda ise doluluk oranı yüzde 45 seviyesine geriledi

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Şanlıurfa Siverek'in içme suyu sorunu çözüldü!

Siverek'in Gögercin kırsal mahallesi sakinlerinin 80 yıllık su sorunu tarih oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin fizibilite çalışmaları başlattığı kırsal mahallede vatandaşlar nihayet içme suyuna kavuştu.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Denizli Boğaziçi’nin içme suyu sorununa neşter!

Denizli merkez ve ilçelerdeki çalışmalarını hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısını çözdü.

Karaağaçlı'ya içme suyu arıtma tesisi yapılıyor!

anisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Şehzadeler ilçesinin Karaağaçlı Mahallesinde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor.

DSİ, Aydın’ın içme suyu sorununu çözüyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, Aydın ilinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılayacak projeleri hayata geçiriyor.

Denizli Buldan’ın içme suyu sorunu çözüldü!

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Buldan ilçesinde 6 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu açarak, bölgede yaşanan içme suyu sıkıntısına son verdi.

Samsun'un 5 ilçesine 6.9 milyon TL'lik içme suyu yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin içme suyu sorununu çözeceklerini söyledi. Demircioğlu, mahallelerdeki içme suyu inşaatı projesinin 6 milyon 900 bin TL'ye mal olacağını belirtti.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Edirne İçme Suyu projesinin ihalesi Eylül'de yapılacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak gecikmenin içme suyu projesinde DSİ ile belediye arasındaki bazı pürüzlerden kaynaklandığını söyledi. Gürkan, projesinin Mart sonu Nisan başında teslim edileceğini ve ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Yeme içme sektöründeki değişimin AVM’lere etkisi!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden’in kaleme aldığı Haftanın Gayrimenkul Notları’nın bu haftaki konusu: Yeme içme sektöründeki değişimin AVM’lere etkisi...

istanbul barajlarındaki içme suyu oranı Haberi

istanbul barajlarındaki içme suyu oranı

İstanbul’da içme suyu barajlarında 110 günlük su kaldı. Sulama maksatlı 204 barajda doluluk oranı yüzde 21’in altında olan kritik baraj sayısı 54’e çıkarken, 88 adet enerji maksatlı barajda ise doluluk oranı yüzde 45 seviyesine geriledi


Yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle yaşanan kuraklık, tarımsal kuraklık endişelerini artırırken, içme, sulama ve enerji maksatlı barajlardaki doluluk oranlarını da düşürdü. 1 Ekim 2013 ile 16 Ocak 2014 tarihleri arasında Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 36.8 ve 2013 yılına göre de yüzde 47.7 oranlarında azalma meydana gelirken,  DSİ yetkilileri bu oransal azalmaların 10-15 yılda bir periyodik olarak yaşanabilen zaman dilimleri olduğuna dikkat çekerek, bu tür dönemlerin sıkıntısız atlatılabilmesi için depolama tesislerinin arttırılması ve havzalar arası su aktarımı gibi projelerin...