24 / 04 / 2025

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter

İstanbul Belediyesi hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş. İstanbul Belediyesi hudutlarının Küçükçekmece, Safraköy, Küçükköy ve Alibeyköy'üne kadar uzatılması tetkik edilmekteymiş.. Maltepe Kışlası ile Topkapı arası da sanayi bölgesine dahil edilmiş.

1942 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü'nde 450 liradan arsa satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü'nden 450 liraya 295 metrekarelik arsa satmış.

1941 yılında İstanbul'da bina vergilerine son kez zam yapılmış!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Muhasebe müdürlüğü bina vergisine son defa yapılan zamların tahsilat hazırlıklarına başlamış. 

İstanbul Belediyesi yol inşaatları için 1936 yılından 1939'a kadar toplam 1 milyon 400 TL harcamış!

1941 yılında İstanbul Belediyesi 1936 yılından 1939 yılına kadar yol inşaat faaliyetleri için harcadığı giderlerin istatistiklerini hazırlamış.

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda belediyeye ait olan mezarlık arsalarını satışa çıkarmış.

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, belli başlı bölgelerde yapılan yeni inşaat projelerini denetlemiş. Yolsuzluk yapan bir çok inşaat sahibi ise cezalandırılmış.

1941 yılında İstanbul Belediyesi Çamlıca Tepesi'ni satın almak istemiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi Çamlıca Tepesi'ni satın almaya karar vermiş. 

1957'de İstanbul Belediyesi 60 milyon değerinde arsa satmış!

1857 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak bedelleri ve şehre ait diğer meselelerden dolayı biriken borçlarını kapatabilmek için 60 milyon liralık arsa satışına karar vermiş.

1954 yılında Florya'daki belediye plaj evleri sınıfta kaldı! Günlük 20 TL'den kiralan evler talep görmemiş!

1954 yılında İstanbul Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaş için yapılan Florya Belediye plaj evlerinin günlük kira bedeli 20 TL'ymiş. Vatandaşlar tarafından fiyatları yüksek bulunan bu evler hiç talep görmemiş.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

1941 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı yenilenmiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi şimdiki adı ile Zincirlikuyu Mezarlığı olan Asi Mezarlığı'nın yenilenmesi için harekete geçmiş.

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter Haberi

İstanbul Belediyesi hudutları nerede biter



Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyor.


Tetkikler müspet netice verirse Küçükçekmece, Safraköyü, Küçükköy, Alibeyköy Belediye hudutları içine alınacak.


  İstanbul imar planının II'nci kısmını teşkil eden İstanbul ciheti planı kati şeklini almıştır. Belediyece tespit edildiğine göre, İstanbul ciheti belediye hudutlarına Eyüp, Sarayburnu, Yenikapı, Yedikule, Bakırköy, Yeşilköy, ve Florya hattı ile bu hattın şimalinden geçen belediye hudutları arasında kalan saha girmektedir. 

  Bu plana göre, meskun sahalar, ticaret ve sanayi bölgeleri, yeşil sahalar, resmi ve umumi tesisler, mezarlıklar, eğitim müesseseleri gibi muhtelif kısımlara ayrılmıştır. Yollar da muhtelif kısımlarda toplanmıştır. İstanbul cihetinin inkişafa müsait sahaları olarak Florya, Yeşilköy, Baruthane ve Bakırköy civarı gösterilmiştir. Ayvansaray -...