06 / 05 / 2024

İstanbul Boğazı inşaat izinleri

İstanbul Boğazı inşaat izinleri

İstanbul'da 1977 yılında hazırlanan Boğaziçi Nazım İmar Planı'nda Boğaziçi'nde 3 ve iç kesimlerde 7 kadar inşaat izni verilmesi planlanıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Boğazı'ndaki Sözbir Otel mahkemelik oldu!

İstanbul Boğazı’ndaki dikkat çeken lokasyonu sebebiyle televizyon kanalları için çekilen birçok dizide kullanılan Sözbir Otel'in mahkemelik olduğu öğrenildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Çanakkale Boğazı, inşaat nedeniyle tek yönde transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Bme Eyüboğlu İnşaat Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Bme Eyüboğlu İnşaat Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Bahadır Eyüboğlu tarafından açıldı.

Çavuşdere-Bülbüldere Tüneli'nin inşaatı hızlandı!

Üsküdar sahilini, yağışlı havalarda İstanbul Boğazı’yla birleştiren görüntüler, tarihe karışıyor. 2019’daki seçim süreçlerinde durma noktasına gelen “Çavuşdere –Bülbüldere Tünel İnşaatı” yeniden başladı.

Eyüboğlu İnşaat'ta miras kavgası başladı!

Demir çelik ve inşaat sektörünün önemli isimlerinden olan Eyüboğlu ailesinde miras kavgası yaşanıyor. 10 milyar liralık ciroya sahip grubun ortakları, malları paylaşamadı ve dava açtı.

Kanal İstanbul'da inşaat 2020'de başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak, mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız. Ancak ezberciler yine sahnede" diye konuştu...

Kanal İstanbul Boğaz'ı kazalardan kurtaracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir" dedi...

Canan Kaftancıoğlu'ndan İstanbul Boğaz'ı tasarısına dair açıklama!

CHP İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı İstanbul Boğazı yetkilerinin devriyle ilgili tasarı için, "Tüm hukuki yollara başvurulacak” dedi...

İstanbul Boğazı inşaat izinleri Haberi

İstanbul Boğazı inşaat izinleri

İstanbul'da 1977 yılında İmar ve İskan Bakanlığı'nın aldığı kararla Boğaziçi Nazım Planı hazırlanıyormuş. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Boğaziçi ilk defa planlı bir şekilde dört ayrı bölgeye ayrılmış. 1995 yılına kadar Boğaziçi'ne 211 bin kişi yerleşecekmiş.


Haberin devamı için...