04 / 05 / 2024

istanbul chp milletvekili adayı Gülay Yedekçi Arslan

istanbul chp milletvekili adayı Gülay Yedekçi Arslan

Mimar Gülay Yedekçi Arslan, CHP İstanbul Milletvekili Adayı oldu. Peki, Gülay Yedekçi Arslan kimdir? Gülay Yedekçi Arslan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Gülay Yedekçi Arslan...

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini Meclis gündemine taşıdı. Rezerv alan kararına tepki gösteren Asu Kaya, Bakan Özhaseki'ye de çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Ev sahibi olmak artık orta gelirli için imkânsız!

Kredi maliyetlerinin artması vatandaşları çok fazla etkilediğini belirten CHP Milletvekili Türker Ateş, "Ev sahibi olmak orta gelirli için de imkânsız hale geliyor.

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

KİT zararları 370 milyar liraya ulaştı! Faturayı yine vatandaş ek vergilerle ödeyecek!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bol keseden dağıtılan vaatlerin faturasını vatandaş dolaylı vergilerle ödemek zorunda kalacak. KİT’lerin 7 aylık görev zararının 370 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken CHP milletvekili Türker Ateş, “AKP vatandaşın cebinden şov yaptı” eleştirisinde bulundu.

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.

istanbul chp milletvekili adayı Gülay Yedekçi Arslan Haberi

istanbul chp milletvekili adayı Gülay Yedekçi Arslan

Gülay Yedekçi Arslan kimdir?

Mimar Gülay Yedekçi Arslan, İstanbul Taksim’de 1997 yılında kendisine ait Mimarlık ofisini kurdu. Uluş Vadisi, Ortaköy Vadisi gibi kentsel ölçekteki projelerin yanı sıra Türkiye’nin farklı vilayetlerinde ve özellikle İstanbul’da konutlar, iş merkezleri, üniversite yapıları, tatil köyleri, banka şubeleri,kentsel tasarım gibi konularda farklı ölçeklerde proje ve uygulama çalışmaları bulunan Yrd. Doç. Dr. Gülay YEDEKÇİ mimarlık pratiğini kurucu yönetim kurulu başkanı olduğu mimarlık ofisinde devam ettirmektedir.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Turizm Odaklı Kalkınma Projesi Kentsel Doku ve Planlama Birimi Sorumlusu Olarak Kentin Kısa ve Orta zamanda Kalkınmasına öneriler geliştirmiştir.


1992 yılından beri CHP saflarında aktif olarak siyaset yapan “Siyasi anlayışımızın merkezinde insan mutluluğu vardır” diyen Gülay Yedekçi Arslan, Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulundu.


CHP il merkezinde Gençlik Yeniden...