06 / 05 / 2024

istanbul depremi kaldırır mı

istanbul depremi kaldırır mı

Jeofizik Mühendisi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin olası Marmara depreminin İstanbul'da felakete yol açabileceği ve bu yükün altından kalkılamayacağı görüşüne tümüyle katıldığını söyledi.

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

İstanbul’da toplu taşımadaki yaş sınırlaması kaldırıldı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul’da 65 yaş üzeri ve 20 yaş altına uygulanan toplu taşıma kısıtlaması kaldırıldı.

İstanbul'da ihale iptal kararı kaldırılan 4 metro TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da ihale iptal kararı kaldırılan dört metro projesini meclis gündemine taşıdı..

Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı!

1999 yılındaki Marmara Depremi’nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar’da, 4 kat sınırlaması İBB Meclisi'nde alınan kararla kaldırıldı.

1966 yılında İstanbul tramvayları seferden tamamen kaldırılmış!

Bir asırdır İstanbul'a hizmet eden tramvaylar, trafik sıkışıklığı yarattığı gerekçesiyle 1966 yılında seferden tamamen kaldırılmış. İşsiz kalan tramvay sürücüleri ise, topluca Almanya'ya gitme kararı almışlar.

İnşaatlar yaya kaldırımlarının kullanılmasını engelliyor!

İnşaatların yaya kaldırımlarını şantiye alanı gibi kullanması, vatandaşların tepkisini çekiyor. Belediyelerin Kabahatler Kanunu’na göre inşaatlarda çevre kirliliği ve kaldırımları işgal etme gibi durumlar için 200 lira ila 9 bin lira arasında cezaî işlem

42 havalimanında özel sağlık hizmetleri kaldırıldı!

42 havalimanında özel sağlık hizmetleri kaldırıldı. Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin aldığı kararla Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı 42 havalimanında özel sağlık hizmetlerinin kaldırıldığı belirtildi.

AVM ve golf sahaları için ÇED zorunluluğu kaldırıldı!

ÇED Yönetmeliği’nde tartışmalı değişikliklere gidildi. Toplu konut, kentsel dönüşüm ve orman alanlarının dönüştürülmesi ile AVM projeleri için ÇED raporu zorunluluğu kaldırıldı. ÇMO Başkanı Bozoğlu, konu hakında açıklama yaptı...

Ulus'taki İller Bankası binasının tescili kaldırıldı!

Ankara Ulus’taki Cumhuriyet dönemi yapılarından biri olan İller Bankası binasının tescili kaldırıldı. Binanın yıkılarak, boşalan alanın Hergelen Meydanı’na inşa edilen cami projesine dahil edilmesi gündemde...

Sirkeci Üstgeçidi kaldırıldı!

Eminönü 'ndeki Şehir Hatları vapur iskeleleri önünde yer alan 221 ton ağırlığındaki yaya üstgeçidinin ana gövdesi önceki gece kaldırıldı. Bölgede yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla sağlanacak.

Sirkeci Yaya Üstgeçidi kaldırıldı!

Eminönü'ndeki Şehir Hatları vapur iskeleleri önünde yer alan 221 ton ağırlığındaki yaya üstgeçidinin ana gövdesi önceki gece kaldırıldı. Bölgede yaya ulaşımı trafik ışıklarıyla sağlanacak..

Sirkeci'deki yaya üst geçidi kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Sirkeci'deki Şehir Hatları Vapurları önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı, üst geçidin ayakları ise trafiği aksatmayacak şekilde üç günde sökülecek.

Sirkeci Yaya Üstgeçidi yaya güvenliği için kaldırılacak!

İstanbul Fatih-Sirkeci’de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi’nin kaldırılacağını açıkladı.İBB, Fatih-Sirkeci'de yer alan Sirkeci Yaya Üstgeçidi'nin yaya güvenliğini sağlama gerekçesi ile kaldırılacağının altını çizdi...

istanbul depremi kaldırır mı Haberi

istanbul depremi kaldırır mı

Afetlere karşı hazırlık çalışmaları kapsamında her ay düzenlenen Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (ABAG) toplantısı Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi Salonu'nda yapıldı. 'Biyolojik Tehditler' konulu son toplantıda, Jeoloji Uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy da katılırken, Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, sivil savunma uzmanı İbrahim Berber ve Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık izleyicileri bilgilendirdi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli toplantıda afete hazırlık konusunda Şili ve Japonya'yı örnek almaya çalıştıklarını, halkın her türlü afete karşı nasıl önlem alacağını bilmesini hedeflediklerini söyledi.


"BAKANIN SÖZLERİ TAMAMEN DOĞRU"

Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, toplantıdan sonra DHA'nın sorularını yanıtlarken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kısa süre önce "Allah korusun İstanbul'da bir deprem olursa perişan oluruz, ekonomimiz çöker" sözlerinin tamamen doğru olduğunu söyledi.


Birçok Avrupa kentinden büyük İstanbul'un Marmara Denizi'nde 200...