18 / 05 / 2024

istanbul dev parkı

istanbul dev parkı

New York’taki Central Park’tan bile büyük şehir ormanı İStanbul Elmalı Gölü çevresinde kuruluyor.Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul’da kuruluyor.

Ümraniye'ye 15 bin metrekarelik dev park geliyor!

Ümraniye'de bisiklet parkuru, spor aletleri, koşu ve yürüyüş parkuru ile çocuk oyun grubunun yer alacağı dev park inşa ediliyor.

İzmir Bayraklı'ya 9.7 milyon liralık dev park!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes almak isteyenler için Bayraklı’da yepyeni bir dünya kuruyor. 4 farklı etap halinde tasarlanan 9.7 milyon liralık dev park, hem dinlenme hem de spor ve eğlence mekanı olarak hizmet verecek.

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki dev park açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar ilçesinde 20 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan dev park, bölge sakinlerinin en uğrak adresi oldu. Park, aynı zamanda Ceylanpınar ilçe merkezindeki en büyük yeşil alan olma özelliğine sahip.

TOKİ İstanbul'da dev park inşaatına 2016'da başlayacak!

Kayaşehir Vadisi'nde kurulacak yeşil alan 5,5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacak. Bu önemli müjdeyi veren TOKİ Başkanı Ergün Turan, parkın inşaatına 2016'da başlanacaklarını kaydetti.

TOKİ, Kayaşehir'e dev park yapacak!

TOKİ, Kayaşehir'e, dev bir park yapacak. Parkta su sporlarından paint badi sahasına, amfi tiyatroya kadar birçok etkinlik için alan bulunacak...

TOKİ'den İstanbul'a dev park!

TOKİ, İstanbul'a 1.5 milyon metrekarelik devasa bir park kuruyor. Kayabaşı'na yapılacak park, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Park, Kayaşehir'den Fenertepe'ye uzanacak!

Esenler'de yapılacak dev park için çalışmalar başladı!

Milli Savunma Bakanlığı'nın tahsis ettiği 8.7 milyon metrekarelik arazide Esenler Belediyesi'nce yapılacak dev park için çalışmalar başladı. Alanın 2.5 milyon metrekarelik alanına yapılacak park, dünyanın en büyüklerinden biri olacak.

Bolu 500 Evler Cami ve Dev parkın temeli atıldı!

Çıkınlar Mahallesi 500 Evler Cami ve hemen yanında bulunan dev parkın temeli, kalabalık bir katılımla atıldı. Temel atma, Bolu’da faaliyet gösteren 4 beton firması tarafından gerçekleştirildi.

Altındağ Belediyesi'nden 3 dev park daha!

ltındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 3 dev parkın daha açılışını gerçekleştirdi. Plevne, Gültepe (Çinçin) ve Gülpınar Mahalleleri’ne yapılan 3 parkı temsilen, Gültepe Parkı’nda yapılan açılış töreni coşku dolu geçti.

Altındağ'daki dev park için 300 gecekondu yıkılıyor!

Altındağ Belediyesi, ilçeye yeni parklar kazandırmak için çalışmaya devam ediyor. Belediye, Doğantepe Mahallesi’nde çok yakında yapımına başlanacak 200 dönüm büyüklüğündeki dev park için bölgedeki 300 gecekonduyu yıkıyor.

İstanbul Future Park'ta inşaat hızla devam ediyor!

Türkiye'ye akıllı bina sistemleri alanında iddialı olan Hiper Gayrimenkul'un ilk projesi istanbul Future Park'ta inşaat hızla ilerliyor. Projede ilk teslimler 2016'da başlayacak.

Çankaya Yaşamkent'e dev park inşa edilecek!

Toplam 11 bin 928 metrekaresi yeşil alandan oluşan dev park, 455 yapraklı, 500 ibreli ve 3 bin 720 çalıdan oluşan 5 bin 556 bitkiyle süslenecek...

İstanbul Prestij Park'ta yatırımcılar kazanç sağladı!

BAKYAPI, Prestij serisinin önemli bir halkası olan İstanbul Prestij Park'ta zamanında teslimlere başlayarak yatırımcısına 'büyük' kazanç sağladı. Projenin ilk etap teslimlerinin Nisan ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

istanbul dev parkı Haberi

istanbul dev parkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul’da kuruluyor. Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak olan proje ile meşe, kızılçam, sahil çamı ve fıstıkçamı ağırlıklı olan mevcut orman dokusu zenginleştirilerek peyzaj değeri yükseltilecek. Şehir ormanının kapladığı alanın bir bölümü mesire alanı olarak vatandaşların kullanımına uygun hale getirilecek. Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York’taki Central Park, San Francisco’daki Golden Gate Park, Viyana’daki Wiener Prater, Paris’teki Bois de Boulogne parklarından daha büyük bir alana kurulacak Elmalı Şehir Ormanı, dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri olacak.


KUŞ GÖÇLERİ İZLENEBİLECEK

Parka ayrıca  yüzde 80’i tamamlanan suni bir gölet yapılıyor. Şehir ormanındaki yüksek noktalara inşa edilecek olan kuş gözlem kulelerinden...