03 / 05 / 2024

istanbul dev şehir parkı

istanbul dev şehir parkı

İstanbul'a dev şehir parkı müjdesini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, parkın 2018'de tamamlanacağını söyledi.

İstanbul’a dev şehir parkı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi Toplantısı’nda  İstanbul'a dev şehir parkı yapacaklarını duyurdu. Eroğlu: ''New York'taki Central Park'ın 3 misli büyüklüğünde 'Kanuni Sultan Süleyman Parkı'nı hazırladık" dedi.

Elmalı Şehir Ormanı İstanbul’da kuruluyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, ülkemizde başka bir örneği bulunmayan ve dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul’da kuruluyor.

Vakıflar'dan İstanbul Ataşehir'de 739 milyon TL'lik otel yapım ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Genel Müdürlüğü, Ataşehir Yenisahra'daki 6 bin 793 metrekarelik arsaya yapım ve onarım karşılığı 5 yıldızlı otel yapımı için 27 yıllığına kiralama ihalesine çıkıyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri başladı.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Son Dakika: İstanbul Ataşehir'de korkutan yangın 3 binayı sardı!

Ataşehir'de bir spor salonunda çıkan yangın bitişikteki 3 binaya sıçradı.

İstanbul’da şehir hatları yaz tarifesi başladı! Yeni tarifeye bakmadan yola çıkmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri arasında yer alan Şehir Hatları’nın kış tarifesi sona erdi. 19 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak yaz tarifesinde günlük ortalama sefer sayısı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 32 oranında artırıldı.

TOKİ'den İstanbul Ataşehir'e 211 konutluk yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Ataşehir'de yeni konut projesi inşa edecek.

TOKİ'den İstanbul Ataşehir'e 718 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Ataşehir'de 718 konut ve 70 adet dükkan inşa edecek.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

DoubleTree by Hilton İstanbul Ataşehir açıldı!

1955'ten bu güne Türkiye’deki en uzun süreli konaklama hizmetini sağlayan otel zinciri Hilton, DoubleTree by Hilton markası bünyesindeki en yeni otelini Ataşehir’de açtı. 

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

5 dev şehir hastanesi bu yıl açılacak!

2019 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Karatay, İstanbul İkitelli, Tekirdağ, Kocaeli ve İzmir Bayraklı Şehir Hastanelerinin bu yıl hizmete açılacağını söyledi.

İstanbul’un şehir kimliği! Herkes Boğaziçi'ni görmek istiyor!

İstanbul’un şehir kimliğinden bahseden yüksek mimar ve restoratör Seda Özen Bilgili, restorasyon sürecinde temel ölçütleri ve İstanbul'un mimari yapısını anlattı...

istanbul dev şehir parkı Haberi

istanbul dev şehir parkı

İstanbul'a dev park geliyor. 2018'de tamamlanacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, parkın 7 kapısı ve 7 ayrı bahçesi olan Kanuni Sultan Süleyman Ormanı, New York Central Park’ın 3 katı büyüklüğünde olacağını ifade etti. 


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakan Eroğlu, "Daha önce orman teşkilatı sadece orman alanlarında yangınla mücadele eder ve ağaç dikerdi, şimdi ise yolların kenarları, okullar, hastaneler ve her yerde ağaç dikiyor" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 180 günde 375 tesisin hizmete sokulduğunu açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, ekledi: "Ülkede toplamda 2 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. Sadece orman alanımız artmadı. Odun servetini de 1,2 milyar metreküpten aldık; yüzde 30 artışla 1,6 milyar metreküpe çıkardık. Diktiğimiz fidan sayısını 7 milyara yükselteceğiz."