05 / 05 / 2024

istanbul doğal afet

istanbul doğal afet

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükü Ersoy, dünyada afetlerin daha çok fakir ülkelerde yaşandığını belirtti. Ersoy, "Maalesef afetler yoksulları seviyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğal gaz faturalarını düzenlemedi iddiası! İstanbullular faturalarınızı kontrol edin!

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Hasanoğlu, ücretsiz doğal gaz tarifesinin İBB'nin doğalgaz faturasında düzenleme yapmadığını söyledi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

İstanbul’da aylık doğalgaz faturası ne kadar gelir? 100 metrekare eve doğal gaz faturası ne kadar gelir?

Doğal gaz faturası kış aylarının yaklaşması ile beraber gündeme gelmeye başladı. Doğal gaz fiyatlarının güncel halleri araştırılmaya başlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyor!

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyan diğer eyalet ve bölgelere ortalama uzaklıkta bulunan stratejik alanda yer alacak.

Zonguldak'ta Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları projesi için kamulaştırma!

“Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları Projesi” Kapsamında 23. Bölge Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Onarımı (Çomaklar Deresi) işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İstanbul'da 16 jeotermal ve doğal kaynak alanları ihale edilecek!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'un Beykoz, Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Pendik, Eyüp, Çatalca, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular 26 Şubat tarihinde saat 09:00'da ihale edilmeye başlayacak.

Dünyaya doğal afet uyarısı!

Doğal afetlerde geçen yıl 22 bin 500 kişi hayatını kaybetti. İklim değişikliğinin önümüzdeki yıllarda birçok şiddetli doğal felaketi tetikleyebileceği uyarısı yapıldı Geçen yıl doğal afetlerden etkilenenlerin sayısı ise 100 milyonu buldu.

Ceyhan Ticaret Odası Deprem ve Doğal Afet konferansı düzenledi!

27 Haziran 1998 yılında Ceyhan'da meydana gelen deprem felaketinin 16. yılı nedeniyle Ceyhan ticaret odası ve Ceyhan Belediyesi işbirliğiyle 'Deprem ve Doğal Afet Konulu' konferans düzenlendi.

istanbul doğal afet Haberi

istanbul doğal afet

Asya bölgesinde büyük felaketlerin yaşandığına dikkat çeken Ersoy, bu bölgenin fakir ülkelerden oluştuğunu ifade ederek, "Maalesef afetler yoksulları seviyor" dedi. 


Mannara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2013 Dünya Deprem Raporu ve Olası İstanbul Depremi" konulu konferansa katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da olası bir depremi ve meydana gelecek ciddi zararları anlattı. Prof. Dr. Şükrü Genç, afetlere hazırlanırken en kötü senaryoları hazırlamak gerektiğine dikkat çekerek, "İstanbul çevresi bir deperemden söz ediyorsak en kötüyü düşünmemiz gerekir. Tarihimizde en kötü olay 1509 depremi. Küçük kıyamet olarak geçer. Ölü sayılarını, yıkılan yapı sayılarını günümüzle karşılaştırdığımızda gerçekten bilanço çok vahim olabilir" dedi. 


İstanbul'da büyük bir afetin beklendiğini belirten Şükrü Ersoy, büyük bir hasarın meydana geleceğini ifade etti. Ersoy, şunları...