27 / 04 / 2024

İstanbul edebiyat fakültesi mimarisi

İstanbul edebiyat fakültesi mimarisi

1946 yılında Laleli'deki Edebiyat Fakültesi'nin temeli atılmış. Yangın sonucu kül olan Zeynep Hanım Konağı'nın yerine yapılacak bina, üç bloktan ibaret olacakmış ve 6 milyon liraya mal olacakmış.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

İÜC Veteriner Fakültesi'nin yıkımına başlandı!

Silivri civarında 26 Eylül tarihinde yaşanan Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binası yıkılıyor.

İÜ Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli atıldı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli bugün atıldı. 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

Çapa Tıp Fakültesi'nin binasında yıkım başladı!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip depremin ardından ağır hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının yıkımına başlandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin amfileri yenilendi!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasında, yapılan güçlendirmelerden sonra ders başladı. Eylül'de meydana gelen 5,8’lik depremin ardından hasar tespit edilen amfiler, yenilendi. 

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi için yer tahsisi yapılamaması hastaları mağdur ediyor!

5.8’lik depremden sonra boşaltılan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi için henüz yer tahsisi yapılamaması öğrencileri olduğu kadar hastaları da mağdur ediyor

Konteyner veteriner fakültesi hastanesinin açılışı ertelendi!

İstanbul'da yaşanan 5.8’lik depremde hasar alması nedeni ile hizmete kapatılan İstanbul Üniversitesi (İÜC) Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin 16 konteynerde hizmet vermesi için yürütülen çalışmalarda sona gelinemedi. Bu nedenle hastanenin açılışı 30 Ekim tarihine ertelendi…

İstanbul edebiyat fakültesi mimarisi Haberi

İstanbul edebiyat fakültesi mimarisi



Edebiyat Fakültesi


Yeni binanın temel atma töreni yapıldı


     Dün yapılmakta olan üniversite inşaatının Edebiyat Fakültesi'ne ait olan kısmının temeli törenle atılmıştır. Törende fakülte dekanları, katibi umumisi, inşaat mimarları hazır bulunmuştur. Temele harç Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Hamit Ongunsu tarafından konularak kurbanlar kesilmiştir.

     Üç bloktan ibaret olacak Edebiyat Fakültesi inşaatının kaba kısmı 1.5 milyon liraya ve diğer kısımlarla 6 milyon liraya mal olacaktır. 

     İnşaatın temel kısımlarının kazılması esnasında civardaki bazı binaların temel ve duvarlarında hasıl olan çatlaklar hakkında Fen Fakültesi Dekanı B. Fahir Yeniçay demiştir ki: 

     - ''Hakikatte çatlak ve tehlike yoktur.'' 

     Teknik...