03 / 05 / 2024

İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa

İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa

Nizamettin Aşa 25 yıllık emlakçılık hayatında kız ve erkek öğrencilerin birlikte ev tutma talebiyle karşılaşmadığını ancak böyle bir talep olduğunda hem emlakçıların hem de ev tutulacak binada oturanların sıcak bakmayacağını belirtti.

Nizamettin Aşa kimdir?

İstanbul Emlakçılar Odası’nda ikinci başkanı olarak görev alan Nizamettin Aşa kimdir? Nizamettin Aşa, konut sektörü hakkında neler düşünüyor? İşte Nizamettin Aşa ve konut sektörü ile ilgili düşünceleri...

Mütekabiliyet Yasası ile 2011'in 4 katı satış 1 ayda oldu!

Mütekabiliyet Yasası ile yabancıların gelmesi beklenen inşaat sektöründe cumhuriyet tarihinin en büyük hareketi yaşandı

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Konut fiyatlarındaki köpük gidiyor mu? Ev fiyatları ne zaman düşer?

Uzun süredir konut fiyatlarındaki fahiş artışlar sürüyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte ayrıntılar...

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Ev kiralarının düşeceği tarih resmen verildi! Bir anda 4 bin TL düşecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, talebin azalması ve kira ödemelerinde sorunların yaşanmasıyla nedeniyle satılık ve kiralık ev fiyatlarının bu yıl sonunda düşmeye başlayacağını dile getirdi.

10 bin liralık evin kirası 6 bin liraya düşecek! Uzman isimden flaş açıklama! Kira fiyatlarına ne oluyor?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev kiralarının önümüzdeki yıl düşeceğini iddia etti. Aşa, “İddia ediyorum, 10 bin liralık evin kirası 6 - 7 bine inecek" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Fırıncılar Odası Başkanı Balcı'dan flaş ekmek zammı açıklaması: Pazartesi'den itibaren zamlar iptal

İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun bazı illerinde ekmeğe yapılan zamlar tartışmalara neden oldu. Fırıncılar Odası Başkanlığı bugün Samsun'da ekmek fiyatlarına gelen zamları masaya yatırdı ve toplantı sonrası flaş bir açıklama geldi.

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Düşük faizli konut kredisi fırsatçılara yaradı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "1.29 faiz oranı piyasaya çok ilaç olmadı. Çünkü vatandaşlar bu işe niyetlense bile fiyatlar yükseldi bir anda. Yine fırsatçı bir yaklaşım ön plana çıktı" dedi.

İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa Haberi

İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa


Başbakan Erdoğan'ın kadın ve erkek öğrencilerin ev paylaşmasına karşı yasal düzenleme yapılabileceğine ilişkin açıklamaları birçok çevreden yankı buldu. Olası yasal düzenlemenin emlak piyasası üzerinde nasıl etkileri olacağı da tartışılmaya başlandı.


Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Emlakçılar Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa 25 yıllık emlakçılık hayatında kız ve erkek öğrencilerin birlikte ev tutma talebiyle karşılaşmadığını belirtti.


Emlak sektöründe İstanbul'da yıllık 150 bine yakın öğrenci hareketi olduğunu belirten Nizamettin Aşa "Kimisi ev tutar, kimisi evden çıkar. İstanbul genelindeki emlak piyasası için bu hareketler her sene olur. Biz de emlakçı olarak öğrenciye ev verdik. Ancak kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalma talebiyle hiç karşılaşmadım. Başkasında da böyle bir talep olduğu kulağıma gelmedi. Böyle bir durum aile ve kültür yapısına ters düştüğü için gözle...