30 / 04 / 2024

İstanbul en kalabalık mahalleler

İstanbul en kalabalık mahalleler

İstanbul’un mahalleleri incelemeye alındı. Sonuçlara göre en yaşlı mahalleler Kadıköy’de bulunuyor. Konut piyasasında ise en değerli mahalleler Sarıyer’de Yeniköy, Pınar ve Emirgan; Beşiktas’ta ise Arnavutköy, Bebek, Ulus, Etiler olarak sıralandı...

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!

Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi son 6 yılın en düşük seviyesini görürken, Mega kentte 2022 yılına göre taşınma oranı yüzde 6,5 geriledi. 

TÜİK Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı! Tam 57 ili geride bıraktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Açıklanan verilere göre Esenyurt ilçesi, ülkenin en kalabalık ilçesi oldu. İşte konu ile ilgili detayları...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da barajlar son 16 yılın en düşük seviyesinde, su seviyesi yüzde 20'nin altına indi

Yağışların azalmasıyla beraber İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranıda maalesef bugün itibarı ile yüzde 20'nin altına düşerek son 16 senenin aynı dönemine göre en düşük seviyeye indi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

İSPARK ücretlerine yüzde 60 zam geldi! En düşük ücret ne kadar oldu? İlçe ilçe İSPARK ücretleri 16 Aralık 2022...

İstanbul'da İSPARK otopark ücretlerine yüzde 60 zam yapıldı. Peki en düşük ve en yüksek ücret ne kadar oldu? İşte ilçe ilçe İSPARK ücretleri 16 Aralık 2022...

Türkiye’de herkes memleketine dönerse en kalabalık il orası olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilginç bir araştırma yaptı… Türkiye’de ki herkes kendi memleketine dönerse en kalabalık il hangisi olur?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı 1 Temmuz itibarıyla şirketler çalışanlarının maaşlarını yeniden düzenlemeye başladı. İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'de en düşük işçi maaşları da belli oldu.

ABD Ulusal İstihbarat Raporu: İstanbul 2035'te Avrupa'nın en kalabalık kenti olacak!

ABD Ulusal İstihbarat Konseyi raporuna göre pandeminin etkilerinin hemen her bölgede senelerce sürmesi bekleniyor. Raporda İstanbul’un 2035 yılında Avrupa’nın en kalabalık şehri olacağı da öngörülüyor.

Konut satışlarındaki rekor artış tarihin en düşük faizleriyle geldi!

Mehmet Kalyoncu, “Konut satışlarındaki rekor artışta, kamu bankalarının tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunduğu konut kredilerinin etkisi çok yüksek oldu. En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı” diye konuştu. 

Küresel petrol arzı 9 yılın en düşük seviyesinde!

Küresel petrol arzı, günlük 86 milyon 860 bin varil oldu ve son 9 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Japonya'da ekonomik gözlemler 2002'den beri en düşük seviyesinde!

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ekonomik duyarlılığın 2002'den beri en düşük seviyeyi gördüğü bildirildi.

İstanbul en kalabalık mahalleler Haberi

İstanbul en kalabalık mahalleler


İstanbul’un mahalleleri mercek altına alındı. Sonuçlara göre en yaşlı mahalleler Kadıköy’de. En fazla boşanma yaşanan mahalleler de Kadıköy’de. En fazla nüfus artışı Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir ve Sancaktepe’deki mahallelerde.


İstanbul’da konut piyasasında ise en değerli mahalleler Sarıyer’de Yeniköy, Pınar ve Emirgan; Beşiktas’ta ise Arnavutköy, Bebek, Ulus, Etiler olarak sıralandı.


En yaşlısı Kadıköy


İstanbul’da mahallelerin nüfus, eğitim, sosyal ve sağlık imkanları hakkında sonuçlar elde etmek için İstanbul Üniversitesi İktisat Projesi tarafından Mahallem İstanbul Projesi hayata geçirildi. Başkanlığını Doç. Dr. Murat Şeker’in yürüttüğü projede 960 mahalle tek tek incelendi. Elde edilen ilk sonuçlara göre, nüfus yoğunluğu en yüksek olan mahalle Zeytinburnu’ndaki Yeşiltepe Mahallesi oldu. İstanbul ortalamasında 100 metrekareye 1,8 kişi düşerken bu rakam Yeşiltepe’de 9,6’ya çıktı.

 
Eğitimliler Zümrütevler’e

Proje sonuçlarına göre İstanbul’da en yaşlı nüfusa sahip mahalleler...