27 / 04 / 2024

istanbul gökdelen projeleri

istanbul gökdelen projeleri

2005 yılında İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri gittikçe artıyormuş. 2 bin 108 gökdelenin bulunduğu şehire 116 gökdelen daha inşa edilecekmiş.

İstanbul’un en yüksek 10 binası!

İstanbul’un en yüksek 10 binasını mercek altına aldık. İşte sundukları 5 yıldızlı otel hizmetleri ile de adeta konforu gökyüzüne taşıyan İstanbul’un en yüksek 10 binası…

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! TOKİ, Kanal İstanbul güzergahındaki projeleri için yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’de üç etap halinde hayata geçireceği toplam 2 bin 181 konut için Eylül'de ihale gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sene konut ihaleleri iptal edilmişti. İşte ayrıntılar....

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

İstanbul'da gökdelen devri sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İstanbul'da gökdelenlere karşı yapı formüllerinin ‘zemin +5’ olduğunu dile getirdi. 

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

PERPA'ya gökdelen yapılmasına izin çıkmadı!

İBB Meclisi, Okmeydanı'nda yer alan PERPA arazisiyle ilgili hazırlanan imar planını reddetti. Karar kapsamında araziye gökdelen inşa edilemeyeceğini açıkladı.

Moskova'da gökdelen inşaatı artıyor!

Moskova'da gökdelen inşaatı yüzde 19 oranında yükseldi. Sektörel analistler Moskova'daki gökdelen inşaatlarının daha da artacağını söylüyor.

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 67 şehirde başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 250 binden fazla başvuru geldi. Vatandaşların adeta akın ettiği TOKİ projelerinde o ilçeye tam 137 kat başvuru geldi. İşte TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri...

istanbul gökdelen projeleri Haberi

istanbul gökdelen projeleri



İstanbul'a 116 gökdelen daha


1980'lerin ikinci yarısında başlayan ve sayısı 2 bin 108'i bulan gökdelen modası şimdi de konut projelerinde esiyor. İstanbul'daki 7 yeni projede 116 gökdelen yapılacak.


Tebernüş Kireçci


    İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın neredeyse yok denilecek kadar az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri giderek artıyor. Hepside birbirinden gösterişli ve lüks konut projeleri gökdelenleriyle de adlarından söz ettirecek.

    Uluslararası gökdelen bilgi bankası Emporis'e göre dünyada 12 katı ve 35 metreyi aşan binalar gökdelen olarak kabul ediliyor. Yine Emporis'in verilerine göre İstanbul'da inşaatı tamamlanmış 2 bin 108 gökdelen bulunuyor. Kentte yüksek bina yapımı 1980'li yılların ikinci...