21 / 05 / 2024

istanbul görüntü kirliliğini önleme çalışmaları

istanbul görüntü kirliliğini önleme çalışmaları

İstanbul'un ana arterlerinin modern bir görünüme kavuşması, kent estetiğine katkı sağlanması ve bina cephelerindeki görüntü kirliliğine son verilmesi amacıyla hazırlanan "Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri" onaylandı.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

Yapay zeka gerçekliğini görüntüyle buluşturan Sony OLED TV 16 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sony’nin ürettiği en iyi OLED TV indirimli fiyatıyla TeknoSA’da sizi bekliyor. Görüntü kalitesini yapay zekayla birleştiren Sony, izleyenleri adeta gerçeklikle kuşatıyor. Hem görüntü kalitesinde, hem de ses konusunda sürekli ileriye atılım yapan Sony çok sevilen modeliyle 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Artık görüntülü konuşmak daha kolay! Google Meet yeni bir özelliğini daha kullanıcılara duyurdu!

I/O konferansından sonra dikkatleri üzerine çeken Google, görüntülü konuşma uygulaması olan Google Meet için yeni özellik devreye sokuyor.

Las Vegas'taki 18 milyon dolarlık sığınak görüntülendi!

YouTube'da What's Inside kanalı ile fenomen baba oğul sıra dışı bir sığınağı görüntüledi. Buldukları her nesnenin içini göstererek milyonlarca takipçi edinen fenomenler, bu kez 18 milyon dolarlık sığınağın içini dolaştı. 

İstanbul Havalimanı havadan görüntülendi!

Taşınması sonrası seferlerin sürdüğü İstanbul Havalimanı'nda, apron ve terminal bölgesine ait görüntüler helikopterden çekildi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona yaklaşılıyor. 3. Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi. 

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmalar havadan görüntülendi!

Çalışmalar tüm hızıyla sürdüğü Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Kocaeli kesimi havadan görüntülendi. Otoyolu bittiğinde İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması bekleniyor..

Kuzey Marmara Otoyolu havadan görüntülendi!

Tüm kısımları tamamlandığında İstanbul’un şehir içi trafiğini rahatlatması beklenen Kuzey Marmara Otoyolu havadan görüntülendi. İşte dev projeden son kareler...

Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması için 2016'da temeli atılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin anteni yükselmeye devam ediyor. 

Ankara Kulesi görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dikmen’e inşa edilecek Ankara Kulesi’yle görüntü kirliliği ortadan kalkacak. 

Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi!

Çamlıca’da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi.

istanbul görüntü kirliliğini önleme çalışmaları Haberi

istanbul görüntü kirliliğini önleme çalışmaları

İstanbul'un ana arterlerinin modern bir görünüme kavuşması, kent estetiğine katkı sağlanması ve bina cephelerindeki görüntü kirliliğine son verilmesi amacıyla hazırlanan "Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı. Toplantıda, Istanbulda görüntü kirliliğine yol açan tabelaları ve ana arterler üzerinde bulunan bina cephelerini iyileştirmeye yönelik proje konuşuldu. Projeyi içeren rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna karşı AK Partili üyelerin "evet" oyuyla, salt çoğunlukla kabul edildi.


İlk etapta Zincirlikuyu-Trump Towers arasında bulunan 1 1 7 binanın cephelerindeki klima, çanak anten ve görüntü kirliliği oluşturan unsurlar kaldırılarak, bina cephelerinin belirlenen renk skalası çerçevesinde birbirleriyle uyumlu renklerde boyanması hedefleniyor. Projenin ikinci etabında D-100 Karayolu güzergahı üzerindeki bina cepheleri, üçüncü etabında ise Boğaziçi Köprüsü Havaalanı Kavşağı arasındaki bina cephelerinin rehabilitasyonu yer alıyor. 


Bizim...