28 / 07 / 2024

istanbul ilk cami

istanbul ilk cami

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mescidin açılışını gerçekleştirdi.

Yabancıya konut satışında İstanbul ilk sırada geliyor! Toplam 120 bin 459 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payının yüzde 1,7’ye kadar gerilediğini açıklayarak, İstanbul'un yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada yer aldığını belirtti.

2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı! İstanbul ilk sırada

TL'de yaşanan değer kayıpları nedeniyle altın ve dövize ilgi gittiçe artıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre Türkiye'de 2023 yılının ilk altı ayında altın mevduatı yüzde 55,3 arttı.

TOKİ İstanbul İlk Evim kura çekilişi başlıyor! Tam 50 bin konut sahibini bulacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Tuzla'da yapılacak konutların kuraları yarın çekilecek.

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

Senegal Foua köyünün ilk camisi açıldı!

Senegal'de yakın bir zamanda 700'den fazla kişinin Müslüman olduğu Foua köyünün ilk cami açıldı.

Deniz İstanbul ilk teslimleri Şubat'ta!

Deniz İstanbul projesinde ilk teslimler Şubat 2018 tarihinde yapılacak. Projede güncel daire fiyatları minimum 480 bin TL'den başlıyor...

İstanbul'da en fazla cami Fatih'te!

İstanbul’un 39 ilçesinde en fazla cami Fatih, en az cami ise Adalaryer alıyor. Fatih’i sırasıyla Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Pendik izliyor. Şile, 332 ile kişi başına düşen cami sayısında ilk sırada bulunuyor.

Hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi göz kamaştırıyor!

Anadolu’da yapılan ilk cami Habib-i Neccar ve dünyadaki ilk mağara kilisesi olan ST. Pierre'e ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatay, 442 yıldır topraklarında bulundurduğu tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile de göz kamaştırıyor.

İstanbul'un ilk camisi hizmete açıldı!

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mescidin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükyalı İstanbul ilk etapta 452 ünite satışa çıkacak!

Büyükyalı İstanbul ilk etapta 452 ünite satışa çıkacak. Konut, rezidans, otel, apart otel, ofis ve mağazaların yer aldığı Büyükyalı İstanbul projesinde yaşam 2019'da başlayacak...

Küba'ya ilk cami Türkiye Diyanet Vakfı'ndan!

Hiç caminin bulunmadığı Latin Amerika ülkesi Küba’da, ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldı.Bu mescit TDV’nin katkılarıyla Küba’ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacak.

Tokat'taki tarihi camiler restorasyona girecek mi?

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.

Hatay Habib-i Neccar Camii restore ediliyor!

Hatay’ın en önemli dini merkezleri arasında yer alan ve Anadolu’daki ilk cami olarak yurt genelinde büyük bir üne sahip olan Habib-i Neccar Camii’nin yeniden turizme kazandırılıyor.

istanbul ilk cami Haberi

istanbul ilk cami

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte video konferans aracılığı ile Rumeli Hisarı içindeki Boğazkesen Fetih Mescidi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı'nın içinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Boğazkesen Fetih Mescidi'nin açılışını, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte canlı bağlantıyla yaptı.





MAHALLE DE RESTORE EDİLECEK


Restorasyon çalışmalarının ardından kendisinin de mescidi gezdiğini ve beğendiğini ifade eden...