02 / 05 / 2024

istanbul jeolojik harita 2019

istanbul jeolojik harita 2019

Geçtiğimiz günler meydana gelen 5.8’lik deprem İstanbul'u 20 yıllık uykusundan uyandırdı. İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni hazırlandı.

Geodek Harita İnşaat Akaryakıt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Geodek Harita İnşaat Akaryakıt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kadıköy'de 80 bin TL sermaye bedeli ile Osman Gümüşel tarafından kuruldu.

İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni!

Geçtiğimiz günler meydana gelen 5.8’lik deprem İstanbul'u 20 yıllık uykusundan uyandırdı. İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni hazırlandı.

Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şb. açıldı!

Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şb.; Arif Fırat Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 22 Ocak'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Ahlat Sokak'ta açıldı.

Malatya'da jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir merkezi Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen jeolojik harita çalışmalarının yanı sıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başla

Malatya'da jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen Jeolojik harita çalışmalarının yanısıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı.

Eminevim Ahenk İstanbul harita

İstanbul Avrupa yakası Beylikdüzü bölgesinde, Eminevim tarafından hayata geçirilen Ahenk İstanbul projesinin içerisinde toplam 500 adet daire yer alıyor. İşte Eminevim Ahenk İstanbul harita...

Concord İstanbul'da son 80 daire için yüzde 10 indirim!

Concord istanbul'da ramazan ayına özel kampanya düzenlendi. "Erken Bayram Fırsatı" olarak adlandırılan kampanyada, son 80 daire için yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor. Projesinin ilk etabında 622 rezidans yer alıyor.

Ankara YHT Garı harita!

Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı nerede yapılıyor? Ankara YHT Garı harita üzerinde nerede? Ankara YHT Garı haritasında neler dikkat çekiyor? İşte Ankara YHT Garı haritası!

İstanbul Finans Zirvesi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu ve bu yıl beşinci kez yapılacak olan İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Resim İstanbul'da fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Resim İstanbul projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Resim istanbul 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana geliyor.

İstanbul, turizmde sanatla büyüyecek!

Zorlu Center AVM işbirliği ile hayata geçirilen dans projesi 'Spirit of Istanbul' 7 Ağustos'tan itibaren Zorlu Center PSM’de sahnede.Ahmet Zorlu, "New York ve Londra'dan sonra müzikallerin yeni adresiyiz” dedi.

Bahçekent Flora harita!

Arsa alanı 120 bin metrekare olarak belirlenen Bahçekent Flora harita resmine geçmeden önce proje hakkında bilgi verelim. Projenin ilk etabında yer alan konutların 24 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor...

West Wall Marina Villaları harita!

İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirilen West Wall Marina Villaları harita detaylarına geçmeden önce projenin diğer bilgilerine değinelim. Batı Duvarı İnşaat West Wall Marina'da sıfır faizle taksitlendirme yapılıyor...

istanbul jeolojik harita 2019 Haberi

istanbul jeolojik harita 2019

Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 4.2'lik ve 5.8’lik deprem herkesi 20 yıllık uykusundan uyandırdı. Hürriyet Gazetesi yazarı Serkan Ocak, bugünkü yazısında İstanbul’un semt semt jeolojik röntgenini açıkladı. İşte o haber...

Günlerdir depremle yatıp depremle kalkıyoruz. Kimileri çoktan evini değiştirdi ya da taşınmak üzere. Kimileri geceleri uyuyamıyor, kimi sürekli sallandığını zannediyor.

Deprem; bütçemizi, psikolojimizi, gündelik ve sosyal hayatımızı etkileyen çok boyutlu bir mesele. Onunla baş etmeyi öğrenmek de yine çok aşamalı bir bakış açısı gerektiriyor.

Dosyamıza bina ve zemin güvenliğiyle başlayıp arka sayfalarda uzmanların bizzat uyguladığı önlemler, Japonya gibi diğer deprem ülkelerinde hayat, üzerimizde yarattığı psikolojik baskı ve deprem sosyolojisiyle devam ediyoruz.

İlk bölümümüzdeki bu haritadan yaşadığınız bölgeyi bulup, zemin yapısının özelliklerini öğrenebilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul’un jeolojik durumunu gösteren haritanın analizini İstanbul...