30 / 04 / 2024

İstanbul Kadastro Deklarasyonu

İstanbul Kadastro Deklarasyonu

Ülkelerin, harita - kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, 24 Nisan’a kadar İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geliyor.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Harita ve kadastro mühendislerinden emlak vergisi uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, emlak vergisi oranlarında yüzde 500’lere varan vergi artışlarına karşı uyardı.

Amasya Üniversitesi Harita Kadastro öğrencileri 3. köprü inşaatını gezdi!

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğrencileri İstanbul’da yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını gezip firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Dünya Kadastro Zirvesi'nde İstanbul Deklarasyonu yayınlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Dünya Kadastro Zirvesi"nde “İstanbul Deklarasyonu” yayınlandı. 60 ülkeden kamu yöneticileri, uzmanlar ve akademisyenler “İstanbul Deklarasyonu”na imza attı.

Dünya Kadastro Zirvesi başladı!

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde açıldı. İstanbul Valisi Şahin, kadastronun üzerine bina edilen tapu meselesinin, hukukun temelini oluşturan bir kavram olduğuna dikkat çekti.

Dünya Kadastro Zirvesi bugün başlıyor!

Ülkelerin, harita-kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, "Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım" teması ile 20-24 Nisan arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geliyor.

Dünya Kadastro Zirvesi 20 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek!

''Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre & Sergi (WCS-CE)'' etkinliğinde, Denge Değerleme olarak standı İstanbul'da, 20-24 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Dünya Kadastro Zirvesi'ne 85 ülkeden 3 bin kişi katılacak!

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Dünya Kadastro Zirvesi” öncesi Bakan İdris Güllüce’nin katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Bakan Güllüce, 85 farklı ülkeden 3 bine yakın katılımcının İstanbul'da bir araya geleceğini söyledi.

Dünya Kadastro Zirvesi gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde, "Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan “Dünya Kadastro Zirvesi” öncesi İstanbul’da Bakan Güllüce’nin katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dünyada ilk defa yapılacak olan “Dünya Kadastro Zirvesi”ni 20-24 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlemeye hazırlanıyor.

Dünya Kadastro Zirvesi 20-25 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 20-25 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Dünya Kadastro Zirvesi düzenleyecek. Genel Müdürlük, kadastro alanındaki tecrübelerini paylaşarak geleceği birlikte haritala

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Dünya Kadastro Zirvesini düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 20- 25 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Dünya Kadastro Zirvesi, Kongre ve Sergisini gerçekleştirecek...

Osmanlı tapusu ve Kadastro Kanunu!

Osmanlı tapusu, Kadastro Kanunu'na göre nasıl değerlendiriliyor? Kadastro Kanunu, Osmanlı tapusu için ne diyor? Elinde Osmanlı tapusu var olanlar Kadastro Kanunu'nun hangi bölümüne bakmalı? İşte Osmanlı tapusu ve Kadastro Kanunu!..

İstanbul Kadastro Deklarasyonu Haberi

İstanbul Kadastro Deklarasyonu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan Dünya Kadastro Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin himayesinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından organize ediliyor.



Organizasyon ile dünya nüfusunun yüzde 75’inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretmek, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmak hedefleniyor.



Bakanı İdris Güllüce, “İnsan - arazi ilişkisi dünyanın var oluşu ile birlikte başlamış ve medeniyetler boyunca hep önemini koruyarak günümüze kadar devam etmiştir. Bilindiği üzere, arazi yaşamın tabanı olurken, bireyler ve ülkeler için varlık gerekçesi, geleceğin teminatı ve ekonominin temel taşı olmuştur. Toplumlar için araziler bir miras değil, gelecek nesillere aktarılacak emanetler olarak görülmüştür. Bu nedenle daha güvenli ve sağlam bir gelecek için, arazilerin mülkiyet hakları...