17 / 05 / 2024

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı bu hafta Iğdır’daydı. Doğu sınırımızın en uzak ili olan Iğdır, İstanbul’dan Karaçiye uzanacak olan demiryolu projesi ile ticarette atağa kalkacak.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Pakistan Karaçi'de kaçak yapı savaşı!

Pakistan Karaçi'deki kaçak binaların yıkılmasını istemeyen bir grup polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucunda polis ve göstericilerden yaralananlar oldu.

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Peker GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz sürecinin ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Şişli ve Beyoğlu'nda 11.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

İstanbul İl, Şişli İlçe,Meşrutiyet Mahallesi ve İstanbul, Beyoğlu İlçesi, Kocatepe Mahallesi'nde yer alan 4 adet gayrimenkul toplamda 11 milyon 550 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor.

Çekmeköy Belediyesi'nden yeni nesil binalar için teknik eğitim!

İstanbul Valiliği, Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi'nin iştirakçi olduğu Yeni Nesil Binalar İçin Teknik Eğitim Projesi” açılış toplantısı yapıldı.

MİNT E-5 ve MİNT Şişli projelerinde ön talep toplanıyor!

MİNT, yeni projesi ‘MİNT E-5’ ve ‘MİNT Şişli’ için ön talep toplamaya başladı. MİNT E-5’te; İskoç Parlamentosu, Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Abu Dhabi’deki Kapital Kapısı gibi dev projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul ile işbirliği yapılıyor.

Büyükyalı İstanbul'un BMW 5 Serisi etkinliği 21 Mayıs'ta!

Özak GYO, Yenigün ve Ziylan Ortaklığı tarafından Büyükyalı İstanbul, Borusan işbirliğiyle satış ofisinde BMW tutkunları davetliler test sürüşü yapıp yeni 5 Serisi’ni deneyimleyebilecekler. Etkinlik 21 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yılda yapılan projeler hakkında bilgiler verdi. Kanal İstanbul projesi için hazırlıkların başladığını söyleyen Erdoğan, ''Karadeniz’i Marmara’ya bağlayalım istedik. Şimdi de bunun adımını atıyoruz'' şeklinde konuştu.

Avrasya GYO Şişli gayrimenkulünü kiraladı!

Avrasya GYO tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul İli Şişli İlçesi Büyükdere Caddesi C Blok Kat:5 No:16 nın yeniden kiraya verilmesi hakkında açıklamada bulundu.

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum Haberi

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum

Adını Oğuz Kağan’ın torunu olan Iğdır Bey’den alan il tarih boyunca Urartu, Hitit, Asur, Sümer, Pers gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. 190 bini aşkın nüfusa sahip olan il tarihi ipekyolu üzerinde yer almaktadır.  Azerbaycan, Ermenistan ve İran’a komşudur. Mevcut bölge coğrafyası içinde sahip olduğu daha ılıman iklimi verimli toprakları tarım ve hayvancılığa dayalı üretim yapısıyla Iğdır yerli ve yabancı müteşebbisler tarafından bir çekim merkezi özelliği taşımaktadır. Iğdır 2008 yılında yürürlüğe giren sınır ticareti uygulama yönergesi ile sınır ticaretini canlandırarak ülke ekonomisine değer katan illerimizden biri olmuştur. Iğdır’da bulunan sanayi işletmelerinin sektörel dağılımına baktığımızda yüzde 61 ile gıda ürünleri imalatı, yüzde 18 ile diğer madencilik ve taş ocakçılığı sektörleri ön plana çıkmaktadır. 317 iş yeri ile 1 adet sanayi...