30 / 04 / 2024

istanbul kart

istanbul kart

Okul tatilinde sona gelindi. Milyonlarca öğrenci için yarın ilk zil çalacak. 12 Eylül Pazartesi günü yarın okullar açılıyor. Okulların açıldığı gün toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı hem veliler hem de öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Peki toplu taşımalar yarın ücretsiz mi? İşte yanıtı...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!  İBB o paraları iade edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin duyurduğu uygulama ile İBB, Beltur restoran, kafe ve büfelerinde yapılacak ödemelerin yüzde 10’u iade edilecek.

İstanbulkart Mastercard Transport Ticketing'de 1. oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, ulaşım bilet sistemleri konusunda Avrupa’nın en büyük ödüllerinden Mastercard Transport Ticketing’de İstanbulkart projesiyle birinciliğe layık görüldü.

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

İstanbul'da toplu ulaşımda kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya koyuldu.

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Megakent İstanbul'da toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme seçeneği UKOME kararını ardından 26 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanıyordu. Peki son zamla kartla ödeme tutarları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

İstanbul kartı olanlar yaşadı! Yeni bir özellik daha geldi! Doya doya harcayabileceksiniz!

İstanbulluların ulaşım için kullandığı İstanbulkart'ın sunduğu avantajlar artarak devam ediyor. Önceden sadece ulaşımda kullanılan İstanbulkart bir yeni özellik daha kazandı. Artık sadece ulaşımda değil aynı zamanda alışverişte de kullanılacak kartın detaylarına bakalım…

İstanbul Kart'ta yeni dönem! O kartlardan artık ücret alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bundan sonra resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanacağını duyurdu. Böylelikle turist ve göçmenler ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

‘Öğrenci akbillerine zam’ açıklaması! Zam teklifinin ardından İstanbul Kart ve Mavi Kart fiyatları…

Öğrenci akbillerine zam gelmesi bekleniyor. Akbil fiyatlarına zam gelebilir. Bugün, zam gündemiyle ikinci kez bir araya gelecek UKOME toplantısından önce İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yüzde 50 civarında bir zam beklendiğini vurguladı.

İstanbul'da ulaşıma zam mı gelecek? Mavi kart ne kadar olacak? Tam bilet 8 TL…

İstanbul’da toplu ulaşıma zam bekleniyor. İETT Genel Müdürü, yüzde 50’den az zam olmayacağını açıklamıştı. Yüzde 50 zammın gelmesi durumunda 430 Türk lirası olan abonman mavi kart, 640 Türk lirasını geçecek. Zammın öğrencilere gelmesi durumunda ise öğrenci bileti 4 lira olacak.

Üç suni ada Kanal İstanbul projesinden çıkartıldı!

Kanal İstanbul ile ilgili yeni ÇED raporu yayımlandı ve projenin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Rapora göre, yapılacak üç suni ada projeden çıkartılacak.

2003 yılında Zeki Müren'in İstanbul'daki evi satışa çıkartılmış!

2003 yılında Zeki Müren'in 1962-1968 yılları arasında yaşadığı Dördüncü Levent'teki villası satışa çıkartılacakmış. Bin 12 metrekare alan üzerine kurulu villa 1.2 trilyon lira alt değerle açık artırmaya çıkartılacakmış.

Hep İstanbul projesinde fiyatlar 193 bin TL'den başlıyor!

İstanbul Esenyurt'ta, Tekfen Emlak Geliştirme'nin yaptığı HEP istanbul projesinde 30 Ekim'de satışa çıkartılan 418 dairenin yüzde 60'lık kısmı satıldı. Hep İstanbul projesinde fiyatlar 193 bin TL'den başlıyor

Minibüslerde İstanbul Kart'a geçiş neden gecikti?

Aslında minibüslerdeki uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti.

Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat!

Makro ve Akyapı ortaklığı iel istanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de inşa edilen ve 1476 konuttan oluşan Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat bilgileri ni haberimizin içinde bulabilirsiniz.

istanbul kart Haberi

istanbul kart

Uzun bir aradan sonra yarın okullar açılacak. Veliler ve öğrenciler 12 Eyül'de toplu taşımaların ücertesiz mi ücretli mi olacağını araştırmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 12 Eylül Pazartesi günü toplu ulaşımın ücretsiz olacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimene göre, pazartesi günü yaklaşık 18 milyon öğrenci için ilk zil çalacak. Pazartesi günü açılacak olan okulları açılacak olması sebebiyle hazırlıklar da yapılmaya başlandı. Yeni eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde başlaması için İstabul Valiliği ile İBB bir takım gerekli tedbirler aldı. İBB, okulların açılacağı ilk günde trafikte yoğunluk oluşmasının önüne geçmek amacıyla toplu taşımanın bu yılda ilk günde belirli saatler arasında ücretsiz olacağını belirtti.  Peki, 12 Eylül’de toplu ulaşım ne zamana kadar ücretsiz? Pazartesi günü Marmaray,...