07 / 05 / 2024

istanbul kongre turizm gelirleri

istanbul kongre turizm gelirleri

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda "İstanbul'un toplam kongre ve seminer gelirlerinin 1,7 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor" denildi...

İstanbul Mpn Turizm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Mpn Turizm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 milyon TL sermaye bedeli ile Arash Mehboodi, Babak Mahboudi ve Parvın Zandı ortaklığında kuruldu.

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Borsaya senenin ikinci yarısında turizmin imza atacağı öngörülüyor. Peki hangi hisseler öne çıkacak? İşte uzman isimlerin merakla beklenen açıklamaları...

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Sağır tarafından kuruldu.

Jadeer İstanbul Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Jadeer İstanbul Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de Ihab Khaıer tarafından kuruldu.

İstanbul Fink Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Fink Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Kurtoğlu tarafından kuruldu.

Best City İstanbul Seyahat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Best City İstanbul Seyahat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Teke tarafından kuruldu.

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi 1 milyon TL yatırım bedeli ile Tayfun Kandemir tarafından açıldı.

Emir Istanbul Vip Turizm Emlak Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Emir Istanbul Vip Turizm Emlak Ve Danışmanlık Limited Şirketi Beyoğlu’nda  100 bin TL sermaye bedeli ile Amir    Khavanınzadeh ve Zeynab Bagherıkhoramdashtı tarafından kuruldu.

İstanbul Global Turizm Organizasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Global Turizm Organizasyon Hizmetleri Ticaret  Limited Şirketi  Sarıyer’de 500 bin TL sermaye bedeli  ile Abdalraheem Alkhlef Aldrweesh tarafından kuruldu.

All İstanbul Travel Turizm Turistik Tesisler Nakliyat İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

All İstanbul Travel Turizm Turistik Tesisler Nakliyat İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Naci Abı tarafından kuruldu.

İstanbul Group Turizm Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Group Turizm Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hayrettin Sezer tarafından kuruldu.

Ck İstanbul Yapı Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ck İstanbul Yapı Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ceyna Kahraman tarafından kuruldu.

istanbul kongre turizm gelirleri Haberi

istanbul kongre turizm gelirleri


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda, 2014 yılında İstanbul'daki kongreler için 49 bin delegenin yerini ayırttığı, bu rakamın yıl toplamında ilk kez 100 bini aşması beklendiği belirtilerek, "Böylece sadece İstanbul'un büyük kongrelerden elde edeceği gelir 250 milyon doları bulacak. İstanbul'un toplam kongre ve seminer gelirlerinin ise 1,7 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor" denildi. 


TÜRSAB'ın açıkladığı raporda, 2013 yılını 34,9 milyon ziyaretçi ve 32,3 milyar dolarlık turizm geliriyle kapatan Türkiye'nin artık sadece kum, deniz, güneş değil, tarih, kültür ve kongre turizmi ile sesini duyurduğu ifade edilerek, İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuşadası'nda bulunan kongre merkezlerinin yıl içinde onlarca uluslararası kongreyi ağırlar hale geldiği kaydedildi. 


10 yılda büyük kongre sayısında yüzde 254'lük artış yaşandı


Türkiye'de...