02 / 05 / 2024

istanbul marmaray test sürüşleri

istanbul marmaray test sürüşleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhuriyet'in 90'ıncı yılının kutlanacağı 29 Ekim 2013'te açılışı gerçekleştirilecek 150 yıllık hayal "Marmaray"da test sürüşleri 2 Ağustos'ta başlayacak...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda ilk test sürüşü yarın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk etabında test sürüşünü yarın yapacaklarına dikkat çekti. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hızla gidecek metro araçlarıyla günde 600 bin yolcu taşınması hedefleniyor" dedi

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda test sürüşleri 8 Kasım'da başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabında test sürüşleri 8 Kasım itibariyle başlıyor.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’un en önemli ulaşım projelerinden olan Gebze – Halkalı Marmaray Hattı’nın tamamlanabilmesi amacıyla yapılacak olan test sürüşleri boyunca, İETT tarafından tarifelerde düzenleme yapılarak ücretsiz ring seferleri yapılacak...

Kanal İstanbul, Marmaray gibi inşa edilecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul’un aynı Marmaray gibi tatlı su kanalın altından geçirilecek inşa edileceğini açıkladı.

Marmaray trenleri henüz hazır değil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, bugün bazı haberlere konu olan Marmaray ile ilgili araçların üretim süreçlerinin tamamlanmadığı, araçların test süreçlerinin tamamlanmasının ardından hizmete alınacağı bildirildi.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşleri devam ediyor!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze-Arifiye bölümünde Piri Reis Treni'yle test sürüşüne katıldı.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı!

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Piri Reis Treni'nin Gebze-Arifiye bölümündeki test sürüşüne katıldı.

istanbul marmaray test sürüşleri Haberi

istanbul marmaray test sürüşleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce çalışmaları yürütülen Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) Projesi'nin Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar olan 13,6 kilometrelik bölümü tamamen yerin altından ve İstanbul Boğazı'nın tabanına yerleştirilen tüplerden oluşuyor.


''Asrın Projesi'' olarak gösterilen ve 150 yıllık geçmişe sahip Marmaray, Cumhuriyet'in ilanın 90'ıncı yılının kutlanacağı 29 Ekim 2013 tarihinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı ile eş zamanlı olarak Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılacak.


Marmaray Projesi'nin tamamlanması için denizin yaklaşık 60 metre altındaki tüneller, ray serimi montajı ve istasyonların betonarme imalatları tamamlandı. Sinyal döşemesi ve istasyonların elektromekanik montajları için 24 saat çalışma devam ediyor.


Toplam 13 bin 558 metre tünel (1.387 metre batırma tüp), 63 kilometre banliyö hat, üçüncü hat ilavesi, üstyapı ve elektromekanik sistem...