02 / 05 / 2024

istanbul mega ulaşım projeleri

istanbul mega ulaşım projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Marmaray'ın devamı banliyö hatlarının rehabilitasyonu projesi tamamlandığında İstanbul, Gebze'den Halkalı'ya kadar toplam 76 kilometrelik metro ayarında bir sisteme kavuşacak" dedi.

İstanbul trafiğine çözüm olacak 3 mega proje yolda!

Körfez geçişi projesi tamamlanıp Çanakkale'ye köprü yapılacak. Sadece İstanbul'un trafiğini rahatlatacak 3 'çılgın ve mega' proje yakında açıklanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konuyla ilgili bilgi verdi...

29 Ekim otobüsler bedava mı? 29 Ekim İstanbul’da ulaşım ücretsiz mi?

29 Ekim’de metro, metrobüs, otobüs, tramvay ücretsiz mi, 29 Ekim’de ulaşım bedava mı? soruları 29 Ekim’e sayılı saatler kala merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul'daki ulaşım ücretlerine zam kararı alındı.

İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019!

İstanbul Havaalanı faaliyete geçti. Vatandaşlar da İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019 gibi soruları araştırmaya başladı. İşte İstanbul Havalimanı ulaşım bilgileri...

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...

2018'de ulaşım projeleri ile uçacağız!

2017 yılında yurt içi ve yurt dışında yoğun mesai harcayan Başbakan Yıldırım bir çok projenin temelini atarken, bu yıl da dev projelerin açılışına imza atacak. İşte 2018'de açılacak mega ulaşım yatırımları...

Dev ulaşım projeleri gayrimenkul sektöründe doping etkisi yarattı!

Türkiye’de inşa edilen ya da inşaatı devam eden mega ulaşım projeleri, çevresindeki arsa ve konut fiyatlarını da etkiliyor.

İstanbul'un ulaşımını rayına oturtacak planlar yolda!

Kentleri geleceğe taşıyacak modern ve insan odaklı imar planlarına imza atan İmpo İmar ekibi, megaşehir İstanbul’un ulaşım projelerinin planlamasına da el attı.

Türkiye mega projelerle ulaşım sektöründe ön sıralarda!

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

İstanbul'un ulaşımında büyük hamle!

İBB Başkanı Topbaş’ın 2019’da tüm ulaşım unsurları ile entegre 400 kilometreden fazla raylı sistem hedefi doğrultusunda Haliç Tüp Geçiş Tüneli, Boğaz Yaya Geçişi, Kabataş Transfer Merkezi ve 6 yeni metro hattı için yapım aşaması başlıyor.

Hasan Akgün: İstanbul'da ulaşım acilen yeraltına inmeli!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "D – 100 karayolundan acil hasta nakil etmeye kalksanız hasta trafik sıkışıklığında ambulansta ölür. Artık D – 100 karayolu bir ulaşım aracı olmaktan çıkmıştır" dedi.

Sadık Khan: İstanbul'daki ulaşım yatırımlarından çok etkilendim!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Müslüman belediye başkan adayı Sadık Khan, İstanbul'daki altyapı ve ulaşım yatırımlarından çok etkilendiğini belirterek, "Londra'da da bu yapılmalı" dedi.

Ayazağa Vadi İstanbul Park ulaşım!

Ayazağa Vadi İstanbul Park ulaşım bilgilerine göre proje, İstanbul Şişli - Ayazağa bölgesinde yer alıyor. 23 bin 500 metrekarelik mağaza alanına sahip proje için ön talep toplanıyor.

64. hükümet programındaki mega ulaştırma projeleri hayata geçecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. hükümetin programını açıklandı. Programda başta İstanbul’da olmak üzere mega ulaşım projeleri yer aldı. İşte 64. hükümet programındaki büyük ulaştırma projeleri:

istanbul mega ulaşım projeleri Haberi

istanbul mega ulaşım projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılan her yatırımın karşılığını bulduğunu belirterek, "Kamu-özel iş birliğiyle yapılanlarla birlikte devam eden projeler tamamlandığında İstanbul'a yaptığımız yatırım 90 milyar lirayı aşacak" dedi. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca İstanbul'a yapılan yatımları AA muhabirine değerlendiren Yıldırım, İstanbul'un ulaşım sorununu çözmek için dünyanın en büyük projelerini bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.


Yıldırım, bugüne kadar bakanlık olarak İstanbul'a yaklaşık 17 milyar liralık yatırım yaptıklarını, kamu-özel iş birliğiyle yapılanlarla birlikte devam eden projeler tamamlandığında bu rakamın 90 milyar lirayı aşacağını ifade etti.


"Bu projelerimiz İstanbul'un ulaşımını kolaylaştıracak"


İstanbul Boğazı'nda Marmaray'a kardeş proje olan "Avrasya Geçişi" projesinin açılışı için gün saymaya başlandığını aktaran Yıldırım, ''Bu projenin maliyeti, 1,2 milyar dolar. Bununla birlikte yapımı devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez...