07 / 05 / 2024

istanbul metro tüneli

istanbul metro tüneli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Sanayi Mahallesi - Seyrantepe istasyonları arasına 3. metro tüneli yapımını, 20 Mayıs'ta başlatacak.

1,3 milyon yolcuya hizmet verecek Büyük İstanbul Tüneli 2028'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2028'de açılmasını planladıklarını ve 1,3 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörüsünde bulunduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti! Bu tarihlerde kullanacaksanız dikkat edin

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Bu kapsamdaki çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Büyük İstanbul Tüneli ihalesi 2020'de yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz." dedi...

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya’dan sonra boğazın altından geçip ’Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir!

Gazeteci Nagehan Alçı  "Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi Kanal İstanbul da gereklidir" diyor. İşte Alçı'nın yazısı...

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatında göçük!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te metro tüneli inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında bazı işçilerin toprak altında kaldığı düşünülüyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale aşamasına geçiliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yoğun ilgi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında YİD modeliyle ihaleye çıkacağız" dedi...

istanbul metro tüneli Haberi

istanbul metro tüneli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Sanayi Mahallesi-Seyrantepe istasyonları arasına 3. metro tüneli yapımını, 20 Mayıs Salı günü başlatacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sanayi Mahallesi-Seyrantepe istasyonları arası metro seferleri, tünel inşaatı nedeniyle 20 Mayıs'tan itibaren 4 ay süreyle yapılamayacak. 


Bu süre boyunca Sanayi Mahallesi-Seyrantepe istasyonları arasında yolcular, 06.00 ile 00.00 saatleri arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz taşınacak.


Seferler, hafta içi yoğun saatlerde 2'şer, bunun dışında 1'er otobüs tahsis edilmek suretiyle yapılacak. 


Mevcutta 9 dakika olan sefer aralığını 4 dakikanın altına düşürecek tünel sayesinde, TT Arena'da yapılacak maç ve etkinliklerde Taksim Seyrantepe/Hacıosman-Seyrantepe sefer aralığı 2 dakikaya düşecek.


Tünel ile Taksim-Seyrantepe istasyonları arasında yolcu kapasitesi saatte 24 binden 60 bine...