28 / 04 / 2024

istanbul mimarlık festivali

istanbul mimarlık festivali

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali 1 Ekim’de başlıyor. Kentler sinemada dile gelecek.

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

Byf İstanbul Tasarım Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Byf İstanbul Tasarım Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Demir tarafından kuruldu.

İstanbul Aden Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi Kuruldu!

İstanbul Aden Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde  Özgür Kiliç ve Özlem Akyüz Can tarafından kuruldu.

Metrekare İstanbul İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Metrekare İstanbul İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Melih Özbey tarafından kuruldu.

İstanbul Grup Mühendislik Mimarlık Hizmetleri Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Grup Mühendislik Mimarlık Hizmetleri Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Erdem Akyürek tarafından kuruldu.

Modül İstanbul Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Modül İstanbul Mimarlık Limited Şirketi Üsküdar'da Cevher Şamil Ekmen tarafından kuruldu.

Baw Design İstanbul Proje Mimarlık Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baw Design İstanbul Proje Mimarlık Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Antoine Baz ve Elite Global İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Vives İstanbul Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vives İstanbul Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Doğukan Çelebi, Nurullah Düğdü, Samed İskender ve Onut Atasever ortaklığında kuruldu.

Arkat Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arkat Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Yüksel tarafından açıldı.

Terra İstanbul Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Terra İstanbul Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Seçil Çiftci tarafından kuruldu.

Elite İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Limited Şirketi İstanbul Ümraniye Şubesi açıldı!

Elite İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Limited Şirketi İstanbul Ümraniye Şubesi 50 bin TL sermaye bedeli ile Çağlar Pınarlı tarafından açıldı. 

Keten İstanbul İnşaat Ve Mimarlık Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Keten İstanbul İnşaat Ve Mimarlık Ticaret Pazarlama Limited Şirketi Kadıköy’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Veli Can Keten tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul'un ilk ihalesini Mukarnas Mimarlık kazandı!

Kanal İstanbul projesi için 26 Mart 2020'de gerçekleştirilen 'maskeli ihale'nin sonucu 18 ay sonra belli oldu. Tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşımak için yapılan ihalede, Mukarnas Mimarlık Mühendislik Şirketi ile 500 bin Türk Lirası bedelinde sözleşmeye imza atıldı. 

istanbul mimarlık festivali Haberi

istanbul mimarlık festivali

Avusturya, Türkiye, Fransa, Hollanda, Belçika, İsrail, İspanya, ABD, İsveç ve Bosna Hersek’ten 30 film bir hafta boyunca Karaköy’deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde ve Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek. Festival boyunca dünyanın en sıkışık trafiğine sahip Kahire, sokak satıcılarının seslerinin hala duyulduğu İstanbul, eski köprüleriyle Bosna, HES mağduru Erzurum, ekolojik dengesi altüst olan Ergene sinema salonlarında olacak.


Bu yıl altıncısı düzenlenen festival, 1 Ekim Dünya Mimarlık Günü kutlamaları kapsamında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesince gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” programı kapsamında organize ediliyor. 1-6 Ekim tarihleri arasında, İstanbul’un her iki yakasında, iki farklı salonda, seçilen filmlerin gösteriminin ardından 7 Ekim’de ilk üçe giren filmlere odanın Karaköy Binası’nda yapılacak törende ödülleri verilecek.  



Kahire’den Cneydo’ya


Festivalde yarışacak belgeseller ve animasyonlar...