29 / 04 / 2024

İstanbul Modern bahçesinde uygulama

İstanbul Modern bahçesinde uygulama

Mimarlık, kent araştırmaları alanlarında işler üreten Cem Kozar ve Işıl Ünal'ın ortaklığında 2009'da kurulan PATTU tarafından tasarlanan 'KATI OLAN HER ŞEY' projesi, Haziran ayının başında İstanbul Modern'in bahçesinde uygulanacak.

Türk Kızılayı, Bahçelievler'deki iş yerini kiraya veriyor! Megakentte dükkan arayanlar dikkat! 

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Kocasinan Mahallesinde yer alan dükkanı ihale ile kiraya veriyor. Peki Bahçelievler'de yer alan dükkanın kirası ne kadar? İşte ayrıntılar...

Liv Bahçeşehir 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni Proje!

Liv Yapı tarafından İstanbul ili Bahçeşehir ilçesine inşa edilen Liv Bahçeşehir 24 ay vade fırsatıyla satışa çıktı. Peki Liv Bahçeşehir konut fiyatları ne kadar? Liv Bahçeşehir projesinde hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Liv Bahçeşehir ile ilgili detaylar...

Bahçelievler Zafer Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bahçelievler İlçesi, Yenibosna (Zafer) Mahallesi Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kültür Üniversitesi Bahçelievler'deki 3 büroyu satıyor! 

İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi'nde yer alan 3 adet büroyu satıyor. İşte ayrıntılar...

Marmara Üniversitesi’nin TOKİ’ye devredilen Bahçelievler Kampüsü'nün imar planı değişti!

İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Merkez Mahallesi 442 Ada 27 Parsel, 444 Ada 4 Parsel ve Bu Parseller Arasında Kalan Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

Millet bahçesi projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık. 418 millet bahçemizi projelendirdik, 125'inin yapımını tamamladık." dedi.

Fatih Surdibi'nde millet bahçesi çalışmaları başladı!

Fatih'te hayata geçirilen projeye yönelik açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Surdibi'ndeki millet bahçesinde çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Kahramanmaraş'ta yeni millet bahçesine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarcık'ta inşa edilen yeni millet bahçesinde son rötuşlar yapılıyor. 

Kahramanmaraş Afşin Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'e kazandırılacak millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Bahçelievler'de 23 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

T.C. Bakırköy 18. İcra Dairesi, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi, 2227 ada 18 parselde yer alan 2 arsayı 22 milyon 950 bin TL'ye satıyor...

Kahramanmaraş Pazarcık Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Pazarcık Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor. Millet bahçesinde hazırlıklar neredeyse tamamlandı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul Modern bahçesinde uygulama Haberi

İstanbul Modern bahçesinde uygulama

2015 yazı boyunca her yaştan müze ziyaretçisi tarafından, müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği etkinlikler için kullanılacak. PATTU, haziranda ziyarete açılacak projesini, bölgenin endüstriyel tarihinden beslenen, hem geçmişe dair bir hatırlatma hem de yakında yeniden değişecek olan bölgenin geleceğine dair bir bildiri olarak nitelendiriyor. Seçici Kurul Başkanı Suha Özkan, PATTU'nun önerisindeki esin kaynağının, Galataport olarak anılan bölgenin fiziki, toplumsal ve endüstriyel tarihi olduğunu belirtti. YAP İstanbul Modern Seçici Kurul üyesi ve MoMA Küratörü Pedro Gadanho ise projenin bölgenin değişken tarihine dair şiirsel bir kurgusu olduğunu vurguladı. 



New York'tan Seul'e Kazanan tasarımların yanı sıra uluslararası YAP: Yeni Mimarlık Programı'na katılan tüm finalistlerin geliştirdiği öneriler ortak bir sergiyle İstanbul Modern, MoMA PSİ (New York), MAXXI (Roma), CONSTRUCTO (Santiago) ve MMCA (Seul)'da izleyiciyle buluşacak....